Dojmy: Brawlout – Super Smash Bros pro ostatní platformy
Gaming Článek Dojmy: Brawlout – Super Smash Bros pro ostatní platformy

Dojmy: Brawlout – Super Smash Bros pro ostatní platformy

Filip Němeček

Filip Němeček

14. 5. 2017 19:36

Vyzkoušeli jsme nadějnou bojovku, která zabaví hlavně lokálně.

Reklama

Dojmy: Brawlout – Super Smash Bros pro ostatní platformy

Brawlout na první pohled působí jako splněný sen všech, kteří záviděli majitelům Nintendo konzolí přístup k Super Smash Bros. Zkrátka jednoduchou mlátičku, která se díky promakané hratelnosti skvěle hraje s více lidmi u jednoho zařízení.

Hra má všechny ingredience, nebo se minimálně chystají, zatím je ale dostupná v předběžném přístupu (Early Access) a spoustu toho chybí nebo nefunguje. Zde by se dalo rozebírat, jestli je vůbec hra tohoto typu vhodná do předběžného přístupu, když má k vydání ještě daleko (hrál jsem verzi 0.3x až 0.43, finální hra je standardně 1.0) a nejde o složitou MMO záležitost, ale radši si pojďme říct, jak se Brawlout hraje.

Díky jednoduchém ovládání, které se skládá prakticky z pohybových šipek a dvou kláves, se do boje dostanete velmi rychle. To samé platí o herních mechanismech, byť jsem některé jejich taje odhalil až po hodině hraní. Zkrátka mě bavilo mlátit protivníky a neřešil jsem moc, co znamenají procenta vedle avatara mé postavy.

Dojmy: Brawlout – Super Smash Bros pro ostatní platformy

Zmiňované procento určuje, kolik ran jste už utržili. Od vašeho „zmlácení“ se potom odvíjí, jak daleko vás může protivník silnou ranou odrazit. Cíl je totiž prostý. Musíte protivníka shodit mimo herní arénu. Druhý ukazatel pak určuje, jestli můžete pomocí základních tlačítek používat silnější komba. Tímto končí popis soubojových mechanismů, zapomeňte na nějaké extra předměty a tak dále. Vzhledem k cílení Brawlout to považuji za plus. Když si budete chtít s kamarády na pár minut zabojovat, tak nemusíte strávit třetinu času vysvětlováním principů.

V aktuální verzi můžete Brawlout hrát on-line jako hodnocený zápas, oddechový quick-match či pozvat kamaráda/y do soukromého klání. Nechybí samozřejmě lokální hraní, boti a také tréninková část, kde bot jenom čeká, až si na něm vyzkoušíte komba. Do budoucna tvůrci slibují třeba kampaň, u které jsou dost zvědav, o čem bude.

Hra aktuálně nabízí šest (tři další jsou v plánu) dost rozdílných bojovníků a pětici arén. Postavy jsou rozmanité, nápadité a za každou se bojuje dost odlišně. Rozebírat jejich vyváženost by bylo na dlouho, a navíc se to s novou aktualizací může snadno změnit. Každopádně třeba King Feathers, což je jakýsi pták, může létat (respektive 5x po sobě skočit), takže je velmi obtížné ho vůbec shodit z arény. U dalších postav si ani nepamatuji, že by je někdo on-line hrál.

Dojmy: Brawlout – Super Smash Bros pro ostatní platformy

Brawlout si určitě zaslouží pochvalu za použitý grafický styl. Jednoduché modely bojovníků a okolních textur vypadají dobře, jsou vyhlazené. Navíc hru rozběhnete prakticky na všem. Hra je navíc pěkně barevná, oživují ji efekty při kombách a zkrátka si neumím představit lepší grafickou stránku pro tento typ hry.

Pro on-line hraní nejsou použity servery, nýbrž se hráči připojují k sobě. Občas tak můžete dojít k malým problémům s latencí, pokud ale mají oba hráči slušné internetové připojení, tak se hraje velmi době. Větší problém je počet hráčů. Někdy se mi nedařilo skrze matchmaking najít nikoho, jindy jsem zase hrál několikrát po sobě se stejným soupeřem.

Dojmy: Brawlout – Super Smash Bros pro ostatní platformy

Brawlout se mi celkově líbí a hraje se fakt dobře. To ale neznamená, že bych ho za 20€ doporučil bez výjimky všem. Určitě moc neváhejte v případě, že podobnou hru hledáte už dlouho a máte kamarády či kohokoliv dalšího pro lokální hrání. V opačném případě bych počkal, jak se situace okolo hry bude vyvíjet. Hra je dostupná skrze Steam.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama