escape-from-tarkov-vypada-na-moznou-akcni-pecku
Gaming Článek Escape from Tarkov vypadá na možnou akční pecku

Escape from Tarkov vypadá na možnou akční pecku

Filip Němeček

Filip Němeček

5. 4. 2016 10:40

V Rusku se chystá ambiciózní on-line střílečka s MMO prvky a hardcore hratelností.

Reklama

Minulý rok Destiny a letos The Division dokázalo, že je mezi hráči velký zájem o střílečky kombinované s MMORPG. Ruské studio chystá s Escape from Tarkov něco podobného, pouze surovějšího a s důrazem na realizmus.

Z fiktivního města Tarkov prchli obyvatelé a zbyly pouze znepřátelené frakce v souboji o moc. Jako hráč se budete moci přidat k jedné ze dvou nejsilnějších a pustit se do příběhu (na který je kladen velký důraz) či jiných herních módů.

Město slibuje bohatou variabilitu, od obytných komplexů přes opuštěnou chemickou továrnu až po armádní budovy. Na každém kroku navíc bude možné nalézt cenné předměty, pokud budete dávat pozor.

Jako jeden z důkazu realističnosti může posloužit třeba hlavní hrdina a jeho charakteristiky, které budete muset řešit. Zapomeňte na jednoduchý ukazatel zdraví. Zde bude třeba dávat pozor na energii, hydrataci, ztrátu krve, zlomeniny a další. Docela hardcore, co?

Podobný důraz bude kladen na zbraně. Pokud hrajete Call of Duty či Battlefield, tak budete mít ze začátku zřejmě problém, vůbec nepřítele trefit. Na realistické zpracování zbraní je při vývoji kladen velký důraz. Rovněž jejich přizpůsobení má být nejpodrobnější, co lze ve hrách potkat.

V herním světě navíc potkáte také počítačem řízené postavy. Třeba zadavatele úkolů, prodejce či bandity označované jako Scavs. Hra dovolí svobodně spolupracovat s jakýmkoliv hráčem, kterého potkáte. Jestli se pak střelíte do zad, je čistě na vás. Hra žádná pravidla v tomto směru neurčuje.

Studio dále slibuje také celou řadu nebojových aktivit, jak v Escape from Tarkov trávit volný čas. Třeba se budete moci vžít do role obchodníka. Další budou přiblíženy později.

{control gallery}

Hra se zatím chystá pouze na počítače a měla by vyjít letos. Na oficiálním webu se můžete přihlásit k vyzkoušení betaverze. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama