fanousek-vytvoril-mnohem-lepsi-verzi-minecraftu-v-unreal-enginu-4
Gaming Článek Fanoušek vytvořil mnohem lepší verzi Minecraftu v Unreal Enginu 4

Fanoušek vytvořil mnohem lepší verzi Minecraftu v Unreal Enginu 4

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

11. 3. 2016 14:38

Fanoušek vytvořil kvalitnější a oblíbenější Minecraft, jak na to zareaguje Microsoft?

Reklama

Fanoušek vytvořil mnohem lepší verzi Minecraftu v Unreal Enginu 4

Před nedávnem ještě hráči, teď již můžeme, ba dokonce musíme říci vývojáři Johnu Alcatrazovi se povedlo něco neuvěřitelného. Vytvořil něco, čemu se snad nedá říci jinak než Minecraft, akorát v Unreal Enginu 4. Abychom si rozumněli o co jde - je to jakási technologie (sada nástrojů), pomocí kterých vývojáři pracují na vytváření her. Díky tomuhle je hra ve všech směrech kvalitnější než klasický Minecraft od Švédské společnosti Mojang (od roku 2014 díky částce 2,5 miliardy $ spadající pod Microsoft).

Podle vyjádření Johna nebylo úmyslem zkopírovat Minecraft a přetáhnout hráče k sobě. Chtěl pouze vyzkoušet, jak by Minecraft vypadal v tomto enginu a tak nějak si i chtěl ověřit svoje programátorské schopnosti, o kterých donedávna tvrdil, že by v životě něco takového nezvládl. Očividně se ale pletl, protože jeho Minecraft sklízí neuvěřitelný úspěch a mezi hráči najdete málo těch, kteří by o jeho verzi tvrdili, že je horší než ta původní.

"Ačkoliv se moje dílo jako Minecraft jeví, mým cílem to rozhodně nebylo. Chtěl jsem lidem a i sám sobě dokázat, co vše je možné s dostupnými prostředky u hry dokázat. Na internetu je k nalezení spousty módů a rozšíření, které se dají použít, tak proč taky nezkusit nějaký vytvořit?"

Pokud vás jeho verze překvapila, můžete si ji zahrát, hra je totiž zdarma ke stažení na této stránce. Pokud se těšíte, že se tahle verze bude rozvíjet, zklameme vás. John na dalším vývoji "své" hry pracovat nebude. I tak by ovšem mohl Microsoft inspirovat k velkým updatům, nebo je na druhou stranu pobouřit za kopírování jejich hry, uvidíme.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama