Frostpunk - ledové království a poslední město na Zemi
Gaming Článek Frostpunk - ledové království a poslední město na Zemi

Frostpunk - ledové království a poslední město na Zemi

Jakub Osička

Jakub Osička

12. 4. 2017 12:25

Od vývojářů This War of Mine přichází informace o jejich novém počinu.

Reklama

Tvůrci ze studia 11 bit stojícího např. za povedeným a atmosférickým dobrodružstvím This War of Mine konečně odhalili informace o své nové hře Frostpunk. Kromě náznaků herního světa a mechanik odhalili i vizuálně nádherně zpracovaný trailer. Pojďme se na společně podívat!

Oč jde?

Velmi zjednodušeně se dá říct, že je Frostpunk budovatelskou hrou, ve které si tvoříte a rozšiřujete vlastní město. Už podle názvu by vás ale nemělo zaskočit, že své útočiště budete postupně budovat v zamrzlé krajině. Město totiž představuje jedno z posledních útočišť na Zemi pro jeho obyvatele. Svět zamrzl a vaším úkolem je vytvořit takové podmínky, aby lidstvo bylo schopno přežít. Rozhodovat tak budete o osudech jednotlivců i celého obyvatelstva.

Frostpunk - ledové království a poslední město na Zemi

Extrémní zima

This War of Mine přineslo mnohá složitá rozhodování a jinak tomu nebude ani v tomto případě. Hlavní designér Jakub Stokalski prohlásil, že Frostpunk rozhodně nebude jedním z všedních budovatelských simulátoru, ve kterém se např. problém s kriminalitou vyřeší postavením tří policejních stanic. Rozhodnutí, která povedou k řešení krizových situací, budou mít následky. Zároveň také dodal, že si hra nebere servítky a zaměřuje se na přežití v extrémním prostředí. Z jeho komentáře lze usoudit, že se ve hře setkáme třeba i s kanibalismem.

If you look at references for survival in extreme environments, things like Amazon expeditions and crashes of planes in deep mountains where people didn't have anything to eat and they have to eat something... It gets pretty grim.

Celkově se na námět Frostpunku dá dívat jako na vážné zamyšlení nad morálkou lidí při extrémních okolnostech. Na jeho tvorbě se podílí pětinásobek členů, kteří vyvinuli This War of Mine. Můžeme se tedy také těšit na to, že hra bude daleko větší a komplexnější.

11 bit studios plánují ukázku novinky Frostpunk předvést někdy v době konání Electronic Entertainment Expo (E3). Vydání na PC je pak plánováno na druhou polovinu tohoto roku. O konzolové verzi zatím žádné informace nemáme.

Perfektní vizuál

Nezapomeňte se podívat na trailer, který je vskutku nádherně zpracovaný!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama