legendarni-stare-hry-1-commander-keen-4
Gaming Článek Legendární staré hry #1 - Commander Keen 4

Legendární staré hry #1 - Commander Keen 4

Tomáš Muchna

Tomáš Muchna

1. 8. 2016 15:12

Obnovujeme sérii legendárních starých her. V prvním díle si připomeneme Commander Keen 4.

Reklama

Trocha nostalgie ještě nikdy nikoho nezabila, proto jsem se rozhodl osvěžit ve vaší paměti hry, které většina z vás jako hrála stejně ráda jako já. V mém prvním díle blogovacího seriálu bych se rád zaměřil na DOSovou arkádovku, kterou mělo na svědomí vývojářské studio z ID Software, které se proslavilo takovými peckami jako je DOOM nebo Quake. Na tyto hry se však zaměřím až v některém z dalších dílů, v tomto bych vás rád seznámil s Commander Keenem.

Já osobně jsem vyrůstal na čtvrtém dílu této sedmidílné série, který mě bavil ze všech nejvíce. Keen, malý a odvážný chlapík s obrovskou helmou na hlavě mě uchvátil hned od začátku. Je zvláštní, že si hraní této hry pamatuji až do teď a to tomu, kdy jsem jí naposledy hrál, bude určitě více než 10 let. Vaším úkolem bylo v rozlehlém světě sbírat různé předměty, (flašky coly, čokolády, kapky apod.) které přidávaly odměnu na vaše konto. Vaším nepřítelem byly například žluté housenky, které vám znepříjemňovaly život svým slizem, který vypouštěli na zem. Zbavit se jich jste však nemohli stylem Mario, nýbrž ostře nabitou laserovou zbraní, kterou jste získali hned na začátku hry ze své kosmické lodi. Těšit se však můžete těšit i na bazény se žíravinou nebo obrovské draky.

Legendární staré hry #1 - Commander Keen 4

Celou hrou vás doprovází usmívající se červený hopík, který vám pomůže přeskákat ty největší propasti. Svět je opravdu rozlehlý a kromě vesniček a zahrádek se dostanete i do ledového údolí a jeskyní. Na své si tedy přijdou i fajšmekři milující vysoký počet levelů a rozmanitost hry. Hra z roku 1991 byla opravdu pecka!

A jako bonus! Komu nestačil rozlehlý hrací svět, mohl se odreagovat v menu, kde na něj byla připravena první a nejjednoduší verze tenisu na počítači. Však to znáte například z nočního vysílání na jedné nejmenované televizi. Dvě čárky pinkající si pixelový míček. I tato minihra mě však jako malého dokázala zabavit na několik hodin.

A jaké byly vaše nejoblíbenější hry v dětství?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama