Logitech představil bezdrátový set myši a klávesnice
Technologie Článek Logitech představil bezdrátový set myši a klávesnice

Logitech představil bezdrátový set myši a klávesnice

Filip Němeček

Filip Němeček

31. 8. 2017 10:19

Slibuje odezvu konkurující kabelu a výdrž baterie, na kterou budete moci zapomenout.

Reklama

Logitech představil bezdrátový set myši a klávesnice

Logitech odhalil další rozšíření portfolia pro hráče. Tentokrát pro ty, kteří nemají rádi kabely. Myš Logitech G603 Lightspeed a mechanická klávesnice G613 Lightspeed slibují novou generaci bezdrátového provozu, u které nepoznáte rozdíl v latenci při porovnání s kabelem a na baterii vydrží opravdu hodně dlooouho.

Myš G603 je vybavena novým senzorem Hero, který nabízí až 12 tisíc DPI, ale především slibuje až 10x menší spotřebu energie než dřívější modely. Myš funguje na dvě tužkové baterie a slibuje výdrž přes 500 hodin. Můžete ale klidně použít pouze jednu baterii, aby byl hlodavec lehčí.

Logitech představil bezdrátový set myši a klávesnice

Další vychytávky zahrnují speciální „neherní“ režim, který přepnete přepínačem na myši a tak pak spotřebovává ještě méně energie za cenu vyšší odezvy. Bezdrátově funguje skrze USB přijímač, ale zvládne také Bluetooth. Po stránce designu je celkem tradiční – pro praváky a s postranními tlačítky. Jako skvělý doplněk vypadá vícebarevná dioda nad tlačítkem pro přepínání DPI, podle ní poznáte, jakou úroveň máte zrovna nastavenou.

Druhou součástí setu je mechanická bezdrátová klávesnice G613. Rozložením je standardní, na levé straně ale nabízí ještě šest makro kláves a na pravé zase několik multimediálních tlačítek. Odezva je díky Lightspeed technologii stejně rychlá jako v případě nové myši a klávesnice na baterie (2x AA) zvládne fungovat přes 18 měsíců.

Klávesnice tradičně používá spínače Romer-G a stejně jako myš zvládne komunikovat také skrze Bluetooth.

Logitech ještě představil obří podložku G840, na kterou se vejde jak myš, tak i klávesnice. Podložka se začne prodávat už v následujících dnech, klávesnice a myš potom zhruba od poloviny září. Oficiální cena myši byla stanovena na 2000 Kč, za klávesnici potom zaplatíte asi 3900 Kč. Obří podložka přijde na 1300 Kč.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama