na-a-eu-lcs-meni-format
Esport LoL Článek NA a EU LCS mění formát!

NA a EU LCS mění formát!

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

11. 12. 2015 00:17

Riot se snaží každý rok udělat přenos LCS zábavnější a napínavější. Tento rok k tomu má přispět změna formátu...

Reklama

Riot se snaží každý rok udělat přenos LCS zábavnější a napínavější. Tento rok k tomu má přispět změna formátu jak v NA tak v EU části soutěže. Severní Ameriku čeká formát Bo3, zatímco pro Evropu si Riot připravil Bo2. Formát Bo1 má několik výhod. Převážně jde o to, že každý hrací den hrají všechny týmy, což znamená, že každý fanoušek může sledovat kterýkoliv herní den a uvidí svůj oblíbený tým. Zároveň má snadno předvídatelný rozpis, utkání mají přibližně stejnou délku a fanoušek má díky tomu představu, kdy se která hra odehraje. Na druhou stranu má tento formát i několik nevýhod. Pro spoustu z nás je zajímavější sledovat delší sérii (např. Bo5 jako v Koreji), ve které je větší prostor pro strategii a comeback. Týmy při formátu Bo1 nejsou tak dobře připravení na jiné turnaje, kde se hraje Bo3/Bo5 (jako je MSI nebo Worlds)

EU Bo2

Tento formát zachová jistou konzistentnost jako Bo1 (předvídatelnost), ale nabízí možnost adaptace mezi hrami, což pomáhá v přípravě na mezinárodní turnaje. Každý tým bude jednou hrát na každé straně. Jedna hra je ohodnocena jedním bodem s možností remízy 1-1.

NA a EU LCS mění formát!

NA Bo3

Přináši nekompromisní soutěžení s jasným výsledkem. Trochu nefér by se mohlo zdát, že týmy nebudou hrát stejný počet her na jednotlivých stranách.

NA a EU LCS mění formát!

Proč se Riot rozhodl pro rozdílné formáty? Oba regiony se shodly, že Bo1 je již nevyhovující! Po zhodnocení pro a proti dá Riot šanci oboum formátům. Sportovní kultura v Evropě je k remízám nakolněna a plně je chápe, z toho důvodu se Riot přiklonil pro nasazení Bo2 zde a ne v Americe, kde se remízám ve většině sportů snaží vyhnout.

Všechny tyto změny jsou připraveny pro Summer Split 2016. Vyvstává nám otázka, jak bude tohle všechno fungovat. Evropa si zachová dva hrací dny (čtvrtek a pátek) s tím rozdílem, že poběží dvě hry zároveň na odlišných kanálech. Amerika naproti tomu získá jeden hrací den navíc (pátek, sobota, neděle). V pátek budou na programu dvě Bo3 na jednom kanále. V sobotu a neděli poběží dva streamy zároveň stejně jako tomu bude v Evropě. 

Aby mohl Riot zvládnout zvyšující se množství her, které má v plánu vysílat, bude muset rozšířit řady zaměstnanců, kteří se podílí na tvorbě vysílání. Zvýšené nároky na personál s sebou přinese velkou finanční zátěž, podle prohlášení to však stojí za to.

{control inquiry 13}
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama