Na Steam udeří silná konkurence z Asie
Zajímavosti Článek Na Steam udeří silná konkurence z Asie

Na Steam udeří silná konkurence z Asie

Filip Němeček

Filip Němeček

19. 4. 2017 12:42

Gigant Tencet se podle všeho se svou službou, kterou využívají miliony hráčů, pokusí o vstup na globální trh.

Reklama

Na Steam udeří silná konkurence z Asie

Čínská korporace Tencent se pravděpodobně chystá zavařit Steamu! Že vám tohle jméno nic neříká? Možná vás lépe do obrazu uvede fakt, že tento gigant vlastní například Riot Games (League of Legends) nebo Supercell (Clash of Clans). Bavíme se o obrovském kolosu, který působí v Číně a na své platformě pro distribuci her Tencent Games Platform (TGP) obsluhuje více než 200 milionů čínských uživatelů!

Přichází WeGame

Kromě vlastnictví těchto klíčových hráčů má Tencent ve svém portfoliu také podíly ve společnostech, jako je Blizzard, Activision nebo Epic Games. Rozhodně to není žádný drobeček - naopak je jeho globální význam naprosto nezanedbatelný. Korporace se podle všeho rozhodla pro vstup na světový trh a svou platformu transformuje do nové podoby s názvem WeGame.

Looks like Tencent will rebrand its 'Tencent Games Platform' to 'WeGame'. It's basically Tencent's version of Steam. pic.twitter.com/Rx7ndSXJVM

— Daniel Ahmad (@ZhugeEX) 16. dubna 2017

Další možnost pro vydavatele

Platforma je velmi oblíbena zejména z toho důvodu, že jsou na ní dostupny free-to-play tituly jako League of Legends nebo FIFA Online 3. Již v minulém roce začala v Číně jejím prostřednictvím nabízet také hry západních vývojářů - např. Don't Starve nebo Stardew Valley či Cities Skylines. A úspěch je obrovský! Zmíněné Don't Starve dosáhlo na prodeje v podobě milionu kopií za pouhý měsíc.

Už za dva dny proběhne konference, na které by měla být globální vize WeGame představena. Pro vývojáře se tak minimálně otevírá nová cesta k obrovskému segmentu spotřebitelů v asijském regionu a Valve může jen doufat, že WeGame zůstane spíš populární pouze v asijských zemích.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama