Nový update PUBG přichází do testovacího provozu
Gaming PUBG Článek Nový update PUBG přichází do testovacího provozu

Nový update PUBG přichází do testovacího provozu

Jakub Osička

Jakub Osička

12. 9. 2017 13:09

Konečně jsme se dočkali. Nechybí FPP žebříčky, nové město a spousta novinek včetně další optimalizace.

Reklama

Není tomu dávno, co vývojáři Playerunknown’s Battlegrounds oznámili, že časový rozvrh updatů trošku zvolní, aby mohli novinky lépe otestovat a případné chyby opravit ještě před testovacím provozem. Přesto jsme se dočkali a další update je na světě. Na testovacích serverech by se měl objevit během dnešního rána.

Zatím žádné překonávání překážek

Přeskakování přes objekty je jedním z hlavních bodů, na které se hráči těší. Aktuální nemotorný systém skákání často nebývá příliš pohodlný a překonávání překážek je určitě důležitým požadavkem. Už několikrát nám vývojáři ukázali, že na úpravě pracují, ale podle jejich slov vyžaduje velké úsilí a hlubokou analýzu různých objektů, takže se testování nejspíš dočkáme až v listopadu. Možná prý ale bude na nějakou dobu spuštěno ještě dříve na prvotní zkoušku.

Konec AFK farem

Velkým pozitivem je implementování pravidel, která prý znemožní hráčům zůstávat nečinnými a farmit battle pointy pro získávání krabic. Konkrétně o tomto systému zatím nic nevíme, ale doufáme, že bude fungovat.

Zvětšilo se také množství serverů pro hraní z perspektivy první osoby. Zejména se ale jedná o asijské regiony, Oceánii a Jižní Ameriku.

Samotný update

Dočkáme se další optimalizace – konkrétně UI, stínů a také budov pro vykreslování na méně výkonných počítačích.

Zahrnuto je i oznámené mlhavé počasí, které bude spíše vzácnější, ale při testovacím provozu se bude objevovat poměrně často. Potvrzeno bylo také to, že se při něm hráčům sníží viditelnost do dálky. Malé úpravy oblohy se dočkají i starší typy počasí.

Velkou novinkou je přidání nového město – východně od kopce Stalber. Nesmíme zapomenout ani na odhalenou pušku Mini-14, která bude konzumovat náboje ráže 5.56 mm. Budete ji moci modifikovat pomocí rozšíření na sniperky a celkově bude dávat trochu menší poškození, které ale bude kompenzováno vyšší úsťovou rychlostí a přesností trajektorie kulky. Kromě Mini-14 teď najdete běžně na mapě i Tommy Gun, který byl odstraněn z beden. Nově na něj můžete také přidávat modfikace včetně tlumiče.

Co se týče interface, získáme možnost měnit barvu herního zaměřovače, přibudou také nové šikovné bindy – třeba na vycentrování mapy kolem hráčovi aktuální pozice nebo resetování „zeroing distance“.

Nově bude sjednocena vzdálenost renderování stínů napříč všemi grafickými nastaveními, aby byla hra vyvážená. Upraveno bylo také poškození při srážce motorek a větších změn se dočkaly i granáty, které budete moci házet ve dvou módech s rozdílnou vzdáleností. Samozřejmě se i tady objeví spousta oprav dalších bugů. Poslední věc, která rozhodně stojí za zmínku je dlouho očekávané přidání žebříčků pro režim z první osoby.

Více o updatu najdete v oficiálním blogu přímo ZDE.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama