Playerunknown's battlegrounds už za 10 dní
Gaming PUBG Článek Playerunknown's battlegrounds už za 10 dní

Playerunknown's battlegrounds už za 10 dní

Jakub Osička

Jakub Osička

15. 8. 2017 08:03

Konkurent H1Z1 přichází do předběžného přístupu na Steamu.

Reklama

Oblíbili jste si H1Z1 King of the Kill nebo máte rádi japonskou mangu Battle Royale či její slabší odvar v podobě Hunger Games? Pak se máte na co těšit! Očekávaný last-man-standing masakr Playerunknown’s battlegrounds přechází z beta testování do předběžného přístupu na Steamu už 23. Března.

Playerunknown's battlegrounds už za 10 dní

Víc než jen konkurence

Na první pohled je jasné, že na scénu přichází nový konkurent právě zmíněného H1Z1 King of the Kill nebo Arma Battle Royale modifikací. S těmito tituly má ale Playerunknown’s battlegrounds společného mnohem více, než by se na první pohled mohlo zdát.

Brendan „Playerunknown“ Green, kreativní ředitel Bluehole Ginno Games, totiž započal svou kariéru právě jako tvůrce zmíněných modifikací Army a později se podílel i na vývoji battle royale módu H1Z1, který se transformoval do současné podoby samostatného titulu H1Z1 King of the Kill. Dá se tedy říci, že Brendan pomohl stvořit a masově rozšířit celý nový žánr, do jehož vod se nyní vydal na vlastní lodi.

Playerunknown's battlegrounds už za 10 dní

Closed-Beta a předprodeje

Aktuálně probíhá uzavřené betatestování, které započalo už 24. února. Až do 19. března tak mají účastníci možnost vyzkoušet od pátku do neděle zkoušet herní mechanismy v boji o přežití. Tento víkend dokonce došlo kvůli prvotním výpadkům serverů k prodloužení až do úterní páté ranní.

Předprodeje na oficiálních stránkách hlásí vyprodáno. Playerunknown’s battlegrounds v nich bylo nabízeno ve dvou edicích. Standardní edice za 29,99 USD nabídla přístup k plné hře po uvedení na Steam a klíč pro vyzkoušení uzavřené bety. Delux edice za 39,99 USD obsahovala navíc druhý beta klíč a speciální balíček skinů. V souvislosti s tím byl potvrzen i prodej skinů na steam tržišti.

Playerunknown's battlegrounds už za 10 dní

Minimální požadavky

Minimální požadavky nevypadají zle. Podle množících se příspěvků na Redditu a dalších kanálech bude hra ještě vyžadovat důslednou optimalizaci. Prozatím jí to ale můžeme prominout. Koneckonců se nacházíme v prvotní fázi jejího uvedení v předběžném přístupu. Doufejme jen, že v tomto případě nepůjde o další z titulů, který v něm zůstane navždy uvězněný.

Minimální požadavky
CPU Intel Core i3 4340 nebo AMD FX 6300
Paměť 6 GB RAM
GPU AMD Radeon HD 7850 nebo Nvidia GeForce GTX 660
DirectX 11.1 kompatibilní
Volné místo na disku 30 GB

 

 

 

 

 

 

Hra bude 23. března dostupná na Steamu ZDE.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama