PUBG - Jarní vize 2018 i pro Xbox
Gaming Článek PUBG - Jarní vize 2018 i pro Xbox

PUBG - Jarní vize 2018 i pro Xbox

Jakub Osička

Jakub Osička

10. 3. 2018 15:00

Ani na konzolové hráče se nezapomnělo a vývojáři nastiňují, co se chystá do Xboxové verze PUBG.

Reklama

I konzoloví hráči oblíbeného battle-royale se dočkali. PUBG Corp zůstává oddáno i této platformě a nechává se slyšet s tím, že ve spolupráci s Microsoftem chtějí během následujícího období Playerunknown's Battlegrounds co nejvíce vyladit pro pohodlné herní zážitky. A hned na začátek odpověď na jednu z nejčastějších otázek - ANO, Miramar bude a přichází už začátkem jara.

Optimalizace

Vývojáři sami přiznávají, že nejsou spokojeni se současným stavem využití výkonu konzolí - především v průběhu výraznějších soubojů. Chystají proto úpravu vykreslování budov a porostu. Kromě toho by mělo dojít k optimalizaci herních postav včetně jejich pohybu, částicových efektů, kolize herních objektů a hlavně celkového využití procesorového výkonu na všech jádrech.

Zlepšení UI, UX a ovládání hry

Problémem stále zůstává samotné ovládání hry - mimo jiné např. navigace v inventáři, která je v aktuální podobě krkolomná a loot kvůli tomu často riskantní. Studio prý ale obdrželo obrovské množství zpětné vazby a jsou připraveni představit změny, které tuto oblast zásadně zlepší. Pracuje se i na zlepšení rychlosti načítání, reakci na požadavky a např. přidání možnosti HDR.

Zlepšit by se ale mělo celkově používání ovladače, konkrétně například míření. Vývojáři prý představí více přednastavených konfigurací tlačítek tak, aby si hráč mohl zvolit jemu nejvíce vyhovující variantu.

Highlights, customizace postav a achievementy

Aby bylo možno jednoduše zachytit herní okamžiky, přichází do hry také funkce Game Highlights, která umožní snadný záznam a také další sdílení. Stejně jako u PC verze by i tady měly do hry přibýt achievementy, širší možnosti úpravy herních postav a další drobnosti.

Zvuky, penetrace vozidel a testovací servery

I u konzolové verze dojde na zlepšení zvukových efektů. Nesmíme zapomenout ani na přidání penetrace vozidel kulkami stejně jako je to plánováno na PC. Zpřístupněny budou také nové testovací servery pro hráče na Xboxu, kteří budou chtít nový obsah testovat s předstihem

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama