PUBG - přeskakování překážek, optimalizace a nová balistika míří na test server
Gaming PUBG Článek PUBG - přeskakování překážek, optimalizace a nová balistika míří na test server

PUBG - přeskakování překážek, optimalizace a nová balistika míří na test server

Jakub Osička

Jakub Osička

28. 10. 2017 12:25

Zásadní update přichází na testovací servery. Blíží se konec zoufalého bušení do mezerníku u plotů?

Reklama

Není tomu tak dávno, co jsme psali o plánech vývojářů, které předurčily cestu Playerunknown's Battlegrounds k milníku v podobě verze 1.0. Testování hlavního obsahu - tedy zejména systému přelézání a přeskakování překážek nebo nové mapy - má probíhat ve třech fázích a ta první na sebe nenechala dlouho čekat.

Už příští týden přijde na testovací servery nový update, který první kapitolu odstartuje. Jeho obsah stojí na čtyřech základních pilířích. Těmi jsou:

  1. Optimalizace hry a serverů
  2. Implementace systému překonávání překážek
  3. Změny ovládání vozidel při řízení
  4. Generální opravy balistiky

Přeskakování a přelézání

To je, oč tu běží. A nepochybně půjde o zásadní změnu, která ovlivní dynamiku a hlavně taktiku napříč celou hrou. Nové mechaniky lezení a přeskakování vám umožní zdolat překážky vysoké až 2,3 metrů. Vývojáři původně plánovali jen přelézání nižších objektů ve výšce do 1 metru, ale nakonec se rozhodli pro odvážnější řešení. Překážky, které nebudou vyšší než úroveň hrudníku postavy, budete moci překonat i se zbraní. Ostatní budou vyžadovat volné ruce. Stejně tak budete moci proskakovat skrz volný prostor např. okny.

Systém zařadí do hry přibližně 40 nových animací, které budou specifické pro jednotlivé překážky a jejich rozměry. Všechny objekty před postavou bude vyhodnocovat speciální algoritmus, který určí, jakou z animací je vhodné použít. Dle popisu je systém opravdu velmi komplexní, což samozřejmě znamená, že jej možná bude třeba ještě hodně ladit. Proto ale koneckonců na testovací servery přichází.

Hon na cheatery

Možná jste zaznamenali, že PUBG aktuálně propadlo v uživatelských recenzích na Steamu. Jedním z hlavních důvodů je vysoká míra cheaterů, kteří se ve hře vyrojili. Vývojáři dávají na vědomí, že přicházejí s důležitými změnami, které jim umožní lépe odhalit podvodníky. Vycházejí z rozsáhlé analýzy dat hráčů, kteří vykazovali anomální chování, a nově implementovaných metod, které mají být mnohem efektivnější než dříve. Kromě BattlEye bude hra využívat monitorovací systém, který podpoří snahu zbavit se cheaterů a bude je moci penalizovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama