PUBG - úpravy nastavení modré zóny a tradiční boj s cheatery
Gaming PUBG Článek PUBG - úpravy nastavení modré zóny a tradiční boj s cheatery

PUBG - úpravy nastavení modré zóny a tradiční boj s cheatery

Jakub Osička

Jakub Osička

20. 1. 2018 14:52

Další novinky a update testovacích serverů ohledně modré zóny.

Reklama

Playerunknown's Battlegrounds čekají další novinky. Týkat se budou převážně nastavení smrtící modré zóny, ale nechybí ani další progres v situaci s cheatery ve hře.

100 000 banů

O boji s cheatery jsme vás informovali už několikrát. Bohužel je situace stále problematická, nicméně vývojáři přicházejí s příznivou zprávou. Na základě analýz obrovského množství dat z jednotlivých her se jim podařilo odhalit další systém cheatů a jeho projevy. Díky tomuto rozboru dat se jim podařilo identifikovat přibližně 100 000 případů, kdy došlo ke zřejmému užití podvodných metod. Herní účty těchto hráčů budou během jedné vlny zabanovány - permanentně. Ačkoliv je podobné odhalování velmi náročné a vyžaduje manuální kontrolu obrovských databází, vývojáři v této činnosti hodlají pokračovat.

Zajímavé je také prohlášení, že v některých státech, kde to legislativa umožňuje, podnikají právní kroky proti autorům a distributorům cheatů. Těžko řici, jak může být podobná iniciativa úspěšná, ale cíl je samozřejmě jasný - zbavit se co nejvíce podvodníků. Kromě výše uvedeného zdůrazňují, že opravdu existuje problém se zobrazením střílení hráčů v Death Cam - konkrétně zpětného rázu zbraně.

Modrá zóna

Modrá zóna by se měla dočkat dalšího vybalancování. V kostce by změny měly vypadat následovně:

  • Čekací doby zóny ve střední až pozdní fázi hry bude zkrácena
  • Rychlost změnšování zóny ve střední až pozdní fázi hry bude zpomalena
  • Poškození udělované poslední zónou bude mírně zvýšeno

Tato nastavení budou testována po několik dnů. Pokud si je tedy budete chtít vyzkoušet, vyražte na testovací servery. Dopad na styl hry by měl být poměrně znatelný. Sám jsem zvědavý, jak se tato změna projeví v praxi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama