PUBG - Vize vývojářů na rok 2018
Gaming PUBG Článek PUBG - Vize vývojářů na rok 2018

PUBG - Vize vývojářů na rok 2018

Jakub Osička

Jakub Osička

9. 3. 2018 00:40

Obrovská nálož chystaných novinek do PUBG během roku 2018 odhalena.

Reklama

Je to tady! Dlouhé čekání je u konce - vývojáři Playerunknown's Battlegrounds konečně odhalili tzv. Roadmap na rok 2018. Sled chystaných událostí a vylepšení, se kterými chce studio Bluehole přijít, je skutečně obsáhlé. Pojďme se podívat, co všechno se do hry chystá!

Hlavní update každé dva měsíce

Hned první informace nás obeznamuje s plánovanými velkými updaty, které by podle smělých plánů měly být do hry přidávány každé dva měsíce. Tyto updaty by měly přinášet nový obsah a první z nich je plánovaný už na tento měsíc. Kromě hlavních updatů se ale i nadále počítá s drobnějšími.

Záhy je zmíněno, že vývojáři chtějí do dalšího rozvoje hráče zapojit ještě více, než jak tomu bylo dosud. Zmiňují chystané experimentální testovací servery, které hráčům umožní dávat zpětnou vazbu na nový obsah ve vývoji co nejdříve. Zda budou tyto experimentální servery součástí (případně doplňkem) stávajících testovacích serverů, či půjde o autonomní nový build, zatím nevíme. Jisté ale je, že se mimo jiné budou vývojáři snažit o vyladění estetické stránky hry a také způsobu renderování budov, což zobrazuje obrázek výše.

První nová mapa je za dveřmi!

Už na příští měsíc je plánována nová ostrovní mapa s rozměrem 4 x 4 kilometry. Uvedena bude na experimentální testovací servery. Podle vyjádření vývojářů bude daleko menší, což zajistí mnohem rychlejší, akčnější a intenzivnější souboje. Na koncept mapy se můžete podívat níže.

Vyjádřete emoce

Do hry se chystá také systém, který umožní prostřednictvím animací postavy vyjádřit emoce hráče. Samozřejmě půjde o klasická gesta typu nadšení, výsměchu nebo projevů vzteku. Těšit se prý můžeme i na přidání nových herních módů, o kterých ale prý budeme informování až později.

Přidány by měly být i nová vozidla, k čemuž by mělo dojít v první polovině roku 2018. Stejně tak prý dojde na rozšíření arzenálu zbraní a doplňků k nim. Tuto informaci doplňuje malá ochutnávka jedné ze zbraní, na které se prý můžeme těšit. 

Achievementy, skiny zbraní a další

Připraveno je prý i testování oblíbených achievementů, nového seznamu přátel přímo ve hře a také možnosti hlasové komunikace v lobby pro squady. Dostat by se mělo ale i na bohatší customizaci herních postav. Zmíněny jsou i skiny zbraní a padáků! Opět tady máme i zmínku o penetraci vozidel a končetin, která byla oznámena již dříve.

Celkově prý ale dojde k přepracování mnoha animací a také pohybu postav obecně - ať už ve FPP nebo TPP systému. Dokonce prý dojde i na úpravu ovládání padáku.

Další mapa!

Víme dokonce i o druhé chystané mapě. Ta bude oproti té první větší s rozměry 8 x 8 kilometrů. I tady platí, že bude už v průběhu vývoje dostupná na experimentálních testovacích serverech. Více o ní ale zatím prozrazeno nebylo.

Optimalizace, zvuky, zabezpečení

Stále platí to stejné - souboje s cheatery jsou na denním pořádku, pracuje se i na další optimalizaci výkonu serverů i samotného využití výkonu komponent uživatelů. Co se týče zvuků, mělo by v první polovině 2018 dojít k dalšímu zlepšení audio detailů souvisejících zejména s povrchem, na kterém se budete pohybovat. Myslí se i na různé typy počasí a jejich zvukový podkres.

Esport, customky a support

I na profesionální sféru hraní vývojáři myslí, což je pochopitelné. Turnajů už proběhla celá řada a jsou divácky relativně úspěšné. Chystaný 3D systém replayů by měl být během roku rovněž uveden, aby bylo možno daleko lépe obsáhnout dění na bojišti pro divácky příjemnější a přehlednější zážitek. Kromě toho by mělo dojít i k úpravě ranků.

Systém custom her by měl být poskytnut širšímu spektru hráčů a dočká se například možnosti uložení šablon nastavení. Otevřen bude developerský portál, který by měl přinést přístup k developerského API, developerskému blogu a technickým souhrnům updatů. Právě použití tohoto API by mělo najít využití i při vytváření esportových událostí bez nutnosti přímého zásahu PUBG Corp.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama