Recenze: Acer Predator Triton 700 s GeForce GTX 1080
Technologie Článek Recenze: Acer Predator Triton 700 s GeForce GTX 1080

Recenze: Acer Predator Triton 700 s GeForce GTX 1080

Filip Němeček

Filip Němeček

3. 12. 2017 12:46

Druhý pohled na "notebook s budoucnosti" s ještě výkonnější grafikou.

Reklama

Recenze: Acer Predator Triton 700 s GeForce GTX 1080

Možná si právě teď říkáte, že jste recenzi tohoto stroje už na webu Grunexu četli… A máte částečně pravdu. Začátkem září jsem dostal možnost Predator Triton 700 otestovat v základní konfiguraci s GeForce GTX 1060. Acer nám každopádně nabídl vyšší model s GTX 1080 a prostě nešlo odolat. Chtěl jsem na vlastní oči vidět druhou nejvýkonnější herní grafiku v takto tenkém notebooku.

Recenze tak bude kratší a budu se snažit neopakovat vše z té původní. Sám mám pořád v hlavě „vryté“, že grafika v notebooku = o hodně slabší výkon než v případě desktopových variant. Podobná situace platila ještě relativně nedávno a s příchodem 10. generace Nvidia grafik se síly prakticky vyrovnaly. V porovnání s minulostí nemá cenu řešit drobné rozdíly, které vzniknou lehkým přetaktováním desktopové karty.

Recenze: Acer Predator Triton 700 s GeForce GTX 1080

Při testování a vlastně i obyčejném koukání na Predator Triton 700 jsem před sebou neměl pouze výkonný a drahý notebook, ale také hmatatelnou ukázku neskutečného pokroku za poslední roky. Až si skoro člověk říká, že by „notebookové“ grafiky uvítal v desktopu pro ušetření elektrické energie. Ale zpět ke hvězdě recenze. Celková tloušťka notebooku 18,9 mm si prostě zaslouží další pochvalu, několik milimetrů navíc patří víku displeje, takže je po otevření notebook ještě tenčí.

Zase mě kapku zaskočilo umístění klávesnice na přední straně základny. Rychle si ale zvyknete a díky tenkosti notebooku máte ruce v příjemné poloze. Pouze musíte počítat s tím, že notebook si na stole vezme více místa, protože je zkrátka dále od vás. Na druhou stranu se může část bez klávesnice klidně zahřát a vás to nemusí zajímat, protože máte ruce jinde.

Recenze: Acer Predator Triton 700 s GeForce GTX 1080

Acer jako uložiště zvolil dvojici SSD disků typu M.2, v závislosti na konfiguraci dostanete buď 2x 256 GB nebo 2x 512 GB. Disky jsou zapojeny v režimu RAID 0, takže se tváří jako jeden disk a dostanete znatelně vyšší výkon. Sekvenční čtení sahající až k hodnotám 3 GB/s a sekvenční zápis při testu 4GiB souborů s rychlostí 1,7 GB/s je prostě paráda. Ono ani nemá smysl ty rychlosti více řešit, protože dříve narazíte na limity jinde, než u těchto M.2 disků.

Je na čase recenzi shrnout, pokud jste nečetli původní, tak doporučuji napravit, protože se podrobněji věnuje celému notebooku. Nejvyšší konfigurace Acer Predator Triton 700 nabízí kromě zmíněné GTX 1080, 1 TB M.2 disků a procesoru Intel Core i7-7700HQ také rovnou 32 GB operační paměti. Už ze specifikací jde poznat, že toto je prostě absolutní špička pro ty nejnáročnější. Cena, která se o vlásek vejde do 100 tisíc korun, to už jenom potvrzuje. Dostupná je ještě druhá a levnější konfigurace s GTX 1080, která nabízí poloviční velikost disků a operační paměti.

{control gallery}

Jak už bylo řečeno v dřívější recenzi Triton 700 rozhodně není notebook pro každého, ba ani pro většinu hráčů. Místo toho jde o skvělé nalákání na budoucnost a o modelu s GeForce GTX 1080 to platí dvojnásob. Rozhodli jsme se proto udělit naše ocenění „Hráčský sen“, které je právě určeno skvělým produktům, o kterých si ale spíše můžeme nechat zdát.

Recenze: Acer Predator Triton 700 s GeForce GTX 1080

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama