Recenze: Cooler Master Mastermouse S - malá velká bojovnice
Technologie Článek Recenze: Cooler Master Mastermouse S - malá velká bojovnice

Recenze: Cooler Master Mastermouse S - malá velká bojovnice

Jakub Osička

Jakub Osička

13. 3. 2017 11:57

Nenápadný model herní myši překvapí nejen kvalitním zpracováním.

Reklama

Značku Cooler Master si nejspíš automaticky spojíte s kvalitním řešením chlazení počítačových sestav, počítačovými skříněmi a zdroji. Ve svém portfoliu ale za dobu svého působení vytvořila také širokou škálu příslušenství, které si rozhodně nezaslouží přehlížení.

Dnes se podíváme na jeden z posledních kousků, kterými výrobce obohatil segment herních myší – cool myšku MasterMouse S. Záměrně píšu „myšku“, protože označení písmenem „S“ vskutku souvisí s její velikostí.  Nenechte se ale odradit! S tímhle malým kašpárkem z dílen Cooler Masteru se opravdu dá hrát velké dívadlo.

Recenze: Cooler Master Mastermouse S - malá velká bojovnice

Rozměry

Přestože má MasterMouse S rozměry pouze 117 x 63,5 x 38 mm, v ruce se neztratí. Velikost si totiž kompenzuje mírně vyšší hmotností. Váží celkem 121 gramů, což je velmi příjemná hmotnost, na kterou se dá lehce zvyknout pro plynulou a přesnou manipulaci. Pro představu - moje Roccat Savu při téměř identických rozměrech váží pouhých 87 gramů.

Pro uživatele s velkými dlaněmi příliš vhodná být nemusí, záleží ale také na úchopu. Osobně mi příliš nesedí na claw-grip kvůli ne příliš vysoké ani dlouhé zadní části. Do palm-gripu ovšem sedne výborně a pokud jste zvyklý myš ovládat pouze konečky prstů stejně jako já, budete rovněž potěšeni.

 

Zpracování a design

Myš nabídne poměrně klasický nenápadný design bez přehnaných ergonomických tvarování, což ale podle mého názoru není na škodu, ba naopak. Po stranách je mírně vytvarována pro pravou ruku a stejně tak nabídne boční tlačítka pouze na levé straně. Pro leváky tedy bohužel není vhodná. Matný plastový povrch s logem Cooler Master ve spodní části je příjemně zdrsněný a vůbec nepůsobí laciným dojmem.

Celkově na jejím těle najdeme pět programovatelných tlačítek a jeden přepínač DPI umístěný přímo pod kolečkem. Tlačítka se mačkají velmi komfortně s lehkostí, ale dostatečným zpětným odporem pro jistotu stisku. Softwarové řešení navíc nabízí možnost přiřazení funkce Storm Tactix některému z programovatelných tlačítek. V kombinaci s aktivací tohoto tlačítka pak můžete přidělit všem ostatním další, zcela odlišné funkce. Výrobce udává výdrž tlačítek až 20 milionů kliknutí. Pogumované kolečko není hlučné, jeho stisk je mírně tužší a scrollování probíhá velmi přirozeně.

Myš má podsvícené kolečko a také pruh v zadní spodní části. Samozřejmostí je plně přizpůsobitelné RGB spektrum barev v několika módech podsvícení. Kabel měří 1,8 m, je pogumovaný, poměrně bytelný ale poddajný.

Senzor a vnitřnosti

Cooler Master vsadil u MasterMouse S na optický senzor PixArt PMW 3330, který zajistí až 7200 DPI. Zvládá naprosto bez problémů téměř jakýkoliv povrch kromě velmi lesklých. Tlačítko pod kolečkem umožňuje přepínaní mezi čtyřmi profily s vámi zvoleným nastavením od 100 DPI až po maximální hodnotu.

Senzor mě mile překvapil, je velmi přesný a nenarazil jsem na žádné problémy s pochybnou akcelerací ani špatným snímáním úhlů. Rozhodně nebude zaostávat v žádné sebeakčnější řezbě a mohu jej hráčům s klidným svědomím doporučit.

Myš navíc disponuje vlastním 32bit ARM procesorem a 512 KB vnitřní paměti, které společně zajišťují ukládání nastavení profilů a maker přímo do jejího těla.

Recenze: Cooler Master Mastermouse S - malá velká bojovnice

Software

Softwarový ovladač a centrum nastavení je vyřešen velmi intuitivně. Hlavní nastavení umožňuje přiřazení funkcí jednotlivým tlačítkům včetně Storm Tactix funkcí, nastavení DPI profilů senzoru a samozřejmě také barvy a styl podsvícení. Vybrat si můžete z veliké škály různých efektů včetně nastavení rychlostí proměnlivosti a myš opravdu může zářit všemi barvami duhy. Dále zde najdeme i editor pro pokročilá makra, která rovněž můžete tlačítkům přiřazovat. Poslední záložkou je knihovna profilů nastavení, které si můžete ukládat a přepínat. Celkově je aplikace povedená, jednoduchá a hlavně funkční.

Shrnutí

Myš Cooler Master MasterMouse S může působit svou velikostí i designem nenápadně, ale její zpracování a střídmý design sází na osvědčenou jistotu pohodlí. Zároveň nabídne perfektní snímání pohybu, výborný povrch a intuitivní softwarové rozšíření za velmi přijatelnou cenu. Jediným nedostatkem může být nevhodnost pro leváky a menší počet tlačítek, který však kompenzuje rozšíření Storm Tactix.

Pokud hledáte pohodlnost obyčejných myších tvarů a výbornou funkčnost za příznivou cenu a vyhovuje vám menší rozměr, Mastermouse S bude skvělou volbou. Její cena se momentálně pohybuje kolem 900 Kč.

{control gallery}

Cooler Master MasterMouse S můžete koupit na CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama