Recenze Logitech G402: Hyperion Fury – pohodlný společník
Technologie Článek Recenze Logitech G402: Hyperion Fury – pohodlný společník

Recenze Logitech G402: Hyperion Fury – pohodlný společník

Filip Němeček

Filip Němeček

11. 3. 2017 21:35

Prémiový herní hlodavec od Logitechu příjemně překvapil a to hned v několika oblastech

Reklama

Pod rukama mi již prošlo nespočet myší, od malých a přenosných pro notebooky až po propracované profi kousky jako třeba Tesoro Gandiva. Recenzovaná myš Logitech G402 je ale první, která při prvním uchycení působila, že je opravdu přizpůsobená tvaru ruky a nemusíte si prakticky na myš „zvykat“. Nevím, jestli padne takto dobře jen mně, každopádně se mi G402 ještě nepodařilo uchytit špatně a nemusel jsem přemýšlet, jak rozmístit jednotlivé prsty.

U Hyperion Fury mi došlo, co je vlastně u myši to opravdu podstatné. Není to počet DPI, bohaté podsvícení či padesát tlačítek, ale hlavně to, jak se vám myš používá. Pokud něco držím v ruce několik třeba i několik hodin denně, tak by to po ergonomické stránce mělo sakra vyhovovat. V tomto směru myš předčila veškerá očekávání, používat ji, je jedna radost.

Recenze Logitech G402: Hyperion Fury – pohodlný společník

Logitech se u myši rozhodl pro matný černý povrch, lemovaný lesklým černým plastem, aby myš dostala trošku života. Bez lesklých povrchů bych se zřejmě obešel, myš by ale pak mohla vypadat moc stroze. V aktuální podobě se jedná o vyvážený balanc. Třeba již zmiňovaná Gandiva od Tesora se mi líbí víc, přednost bych ji ale nedal, protože G402 prostě padne skvěle do ruky.

Skvělá ergonomie je hlavním důvodem pro koupi

Kromě standardních dvou tlačítek a kolečka nabízí myš ještě 5 dalších. Všechny jsou na její levé straně. Je to dvojice tlačítek zpět/vpřed, dvě tlačítka pro ukazováček a ještě „sniper“ tlačítko. Zde už se objevují první výtky. Tlačítka zpět/vpřed jsou sice dobře dosažitelná palcem, bohužel, pokud chcete palcem zmáčknout to vzdálenější, tak se vám druhé plete a jedná se o docela náročný úkon. Na sniper tlačítko se mi palcem nedařilo dosáhnout vůbec, asi nemám správný „herní palec“.

Recenze Logitech G402: Hyperion Fury – pohodlný společník

Kolečko neurazí, ale ani ničím nenadchne. Odpor při stisku či rolování je přiměřený, možná bych uvítal trošku větší šířku samotného kolečka či ještě naklápění do stran, ale co se dá dělat. Vzhledem k ceně myši nemá moc cenu řešit kvalitu senzoru, je prostě bezproblémová, jak byste očekávali. Kabel na druhou stranu působí docela odfláknutým dojmem. Opletení mi moc nechybí, kabel se ale dost jednoduše kroutí, a pokud myš občas sbalíte a budete přenášet, začne vás snadná „formovatelnost“ kabelu otravovat.

Kabel působí v porovnání s myší odfláknutě

Velmi mě potěšil Logitech Gaming Software pro nastavení myši. Respektive až potom, co se mi ho podařilo stáhnout. Webové stránky výrobce jsou docela zmatené a nabízí ještě starší verze software bez jakéhokoliv označení, které ani s myší nefungují. Také se mu v průběhu podařilo stáhnout verzi ve finštině. Jakmile ale stáhnete správný instalační soubor, celý zážitek nemá chybu. Prostředí programu je přehledné, nezahlcuje zbytečnými informacemi a jako bonus je animované.

Recenze Logitech G402: Hyperion Fury – pohodlný společník

Hned po prvním spuštění jsem se dokázal rychle zorientovat a nastavit, co jsem chtěl. Třeba úrovně DPI, či kolik jich na myši jde přepínat (max. 5). Pro tlačítka je připraveno spousta možností, maker apod. Můžete si třeba zapnout monitorování stisku jednotlivých tlačítek a podle toho si je třeba pro danou hru dále upravit. Upravit lze také podsvícení loga ‚G‘ na vrchní části myši. Nastavit jde intenzita a také „dýchací“ efekt. Na minimální nastavení se ho skoro nedočkáte, ale jde nastavit i tak, aby připomínal policejní maják. Všechno je okamžitě viditelné, nemusíte ukládat změny a čekat, než se projeví.

Recenze Logitech G402: Hyperion Fury – pohodlný společník

Je čas na závěrečné shrnutí. Myš aktuálně stojí okolo 1300 Kč, což určitě není málo a o to více v tomto kontextu zamrzí zpracování kabelu, jenž připomíná myš z odlišné cenové kategorie. Logitech G402: Hyperion Fury ale jinak působí dost dobře a skvěle padne do ruky, což se mi zatím u ostatních myší nestalo. Při zvažování tohoto kousku, pokud navíc nejste zvyklí platit za myš obdobné částky, nejvíce rozhodne, jestli se vám třeba vaše současná myš drží dobře. V případě, že marně hledáte padnoucí myš, může být G402 tou nejlepší volbou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama