Recenze: Logitech G413 – minimalistův sen
Technologie Článek Recenze: Logitech G413 – minimalistův sen

Recenze: Logitech G413 – minimalistův sen

Filip Němeček

Filip Němeček

29. 5. 2017 12:25

Nejnovější mechanika od Logitech má vše podstatné a nic navíc.

Reklama

Recenze: Logitech G413 – minimalistův sen

Model G413 mezi mechanickými klávesnicemi od Logitech představuje velkou změnu zažitých pořádků. Výrobce novou klávesnici maximálně osekal, aby zůstalo pouze to nejnutnější a mohla spadnout cena. Na klávesnici tak nenajdete další extra klávesy, protáhlé hrany a další vychytávky. Místo toho na vás čeká na pohled obyčejná klávesnice se spolehlivými spínači Romer-G.

Design, respektive jeho vnímání, bude záležet na tom, jaký styl periferií preferujete. Jestliže extra makro klávesy a další vychytávky nevyužíváte, tak je pro vás směr G413 ideální. Rozložení kláves je tradiční, lehce si na něj zvyknete a žádná klávesa vás nepřekvapí.

Střídmé provedení hravě zapadne na většinu stolů a navíc si můžete vybrat ze dvou variant. Já jsem testoval Carbon – černé klávesy, tmavě šedá horní část a červené podsvícení. (Druhá varianta Silver nabízí stříbrnou horní desku a svítí bíle). Klávesnici v tomto směru není moc co vytknout, vypadá pěkně a malé okraje skvěle zdůrazňují jednotlivé klávesy. Od prvního pohledu tak víte, s čím máte tu čest.

Recenze: Logitech G413 – minimalistův sen

Klávesnice se u nás prodává v US variantě, to ale poznáte pouze z absence popisků kláves s diakritikou. Rozložení jinak nepřekvapí a pro hráče důležitý levý Shift je dostatečně široký, aby se v zápalu boje snadno mačkal. Několik funkčních kláves díky klávese „Fn“ poslouží k ovládání hlasitosti, přeskočení songu či rychlému nastavení jasu klávesnice.

Větší možnosti získáte v Logitech Gaming Software. Zde jsou možnosti tradičně veliké. Podsvícení nabízí mnohem více úrovní jasu a také efekt dýchání. Nastavit si můžete, jaké všechny klávesy budou deaktivovány společně s „Windows“ klávesou, nastavit si prakticky neomezená makra a tak dále. Jednoduché provedení samotné klávesnice zkrátka výrobci nebránilo nabídnout dostatečné softwarové možnosti. Klávesnice vám rovněž může zpracovat „tepelnou mapu“, jaké klávesy nejčastěji používáte a kolik máte úhozů za minutu.

Recenze: Logitech G413 – minimalistův sen

Logitech G413 se může pochlubit ještě pevným opleteným kabelem. Jsou dokonce dva, druhý slouží pro propojení USB portu, který se na klávesnici nachází. Z důvodu designu je sice na horní hraně, ale může přijít vhod. Ke klávesnici dostanete speciální „nástroj“ na demontáž jednotlivých kláves. Logitech cílí na hráče, takže dostanete ještě náhradní WSAD klávesy a několik dalších, které při hraní dostávají nejvíc zabrat.

Nastává čas na závěrečný souhrn. Model G413 skvěle doplňuje nabídku výrobce. Je to určitě dobrá volba pro hráče, kteří hledají kvalitní a minimalistickou klávesnici. Logitech G413 nabízí přesně to, co má a nic navíc. Tradičně skvělá softwarová podpora a drobné příslušenství pak ještě zvedají laťku. Startovní cena 2700 Kč je mezi mechanikami dost lákavá, navíc dostanete stejné spínače, které Logitech dává do svých dražších modelů.

{control gallery}

Logitech G413 v Carbon i Silver variantě koupíte na CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama