Recenze: Plantronics RIG 500 – aneb složte si headset
Technologie Článek Recenze: Plantronics RIG 500 – aneb složte si headset

Recenze: Plantronics RIG 500 – aneb složte si headset

Filip Němeček

Filip Němeček

14. 2. 2017 11:17

Vyzkoušeli jsme netradiční headset, který od výrobce dostanete rozložený na několik částí.

Reklama

Moc headsetů jsem zatím za život nerozbaloval, na model RIG 500 od Plantronics ale asi jen tak nezapomenu. Po otevření balení headset totiž připomíná skládačku. Nejde ovšem o lenost výrobce, nýbrž o promyšlené zpracování. Pomocí připevnění náušníků do rámu si totiž můžete volit velikost. Plantronics rovněž nabízí mosty s jiným designovým provedením, u nás se bohužel oficiálně neprodávají. Na druhou stranu, pokud by se vám náhodou most zlomil, jeho výměna bude příjemnější než nákup nových sluchátek.

Zapálení hráči mohou mít headset bez přestávky na sobě i několik hodin. Komfort je proto klíčový a RIG 500 nezklame. Většinou používám špuntová sluchátka, případně Apple EarPods, a zvyknout si na velký headset nebyl problém. Při intenzivním hraní není problém zapomenout, že máte na hlavě 200 gramů. Náušníky by možná mohly být větší, uši se mi do nich vejdou, moc prostoru ale nezbývá. Celkově ale nebyl problém headset používat ani v dlouhých intervalech.

Recenze: Plantronics RIG 500 – aneb složte si headset

Zvukové podání prozradí, na jaké publikum výrobce cílil. Poslouchání hudby (v mém případě hlavně rock) není špatné, ale zároveň nevynikne. Podání hudby mi přišlo spíše konzervativní a vyšší tóny méně výrazné. Naopak při hraní si není na co stěžovat. Exploze, střelba a další tradiční herní zvuky znějí velmi dobře. RIG 500 se tak okamžitě stal mým favoritem pří hraní.

Ani zpracování headsetu není moc co vytknout. Most i náušníky působí pevným dojmem, navzdory tomu, že můžete náušníky snadno „vycvaknout“. Mikrofon je oddělitelný pouze u vyššího modelu, což je celkem škoda. Na druhou stranu ho stačí zaklopit a automaticky se deaktivuje. To je příjemná vychytávka. Znamená totiž, že aktivaci a deaktivaci nemusíte vlastně řešit.

Recenze: Plantronics RIG 500 – aneb složte si headset

Základní kabel je u RIG 500 poměrně krátký a mikrofon s reproduktory jsou spojeny do jednoho 3,5mm jack konektoru. Jako někdo, kdo používal headset zapojený do Xbox One ovladače či notebooku, jsem s tímto rozhodnutím výrobce velmi spokojen. V balení navíc najdete prodlužovací kabel, na jehož konci je už dvojice jack konektorů. Zpracování kabelu nenadchne a ani neurazí. Celkem jsem postrádal ovládání hlasitosti.

Plantronics spolupracuje s ESL. Nejvíce spolupráci poznáte asi na přítomnosti samolepky v balení. Pokud jste náhodou fanoušci této e-sport ligy, tak může samolepka představovat milý bonus. Celkově jsem s RIG 500 spokojený. Účel herního headsetu plní dobře a výrobce se nebál vyzkoušet něco nového. Potěší možnost krátkého kabelu či nákup samostatného mostu třeba s jiným designem (byť ze zahraničí).

Recenze: Plantronics RIG 500 – aneb složte si headset

RIG 500 se navíc prodává v různých variantách. Za příplatek můžete dostat 7.1 prostorový zvuk nebo e-sport verzi, která má navíc otevřené náušníky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama