rozhovor-tomas-oskar-stastny
Zajímavosti Článek [ROZHOVOR] Tomáš "Oskar" Šťastný

[ROZHOVOR] Tomáš "Oskar" Šťastný

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

24. 7. 2016 19:05

Exkluzivní rozhovor pro Grunex s zřejmě nejúspěšnějším českým profesionálním CS:GO hráčem - Oskarem.

Reklama

[ROZHOVOR] Tomáš "Oskar" Šťastný

Ahoj Tome. Rozhovor bude číst i řada lidí, kteří CS:GO nijak nesledují. Představ se nám pro tuhle část.
Jmenuju se Tomáš Šťastný, 25let, modré oči a jsem z Klášterce nad Ohří. Můj druhý domov je v Praze, kde bydlím společně s přítelkyní. Na CS scéně se pohybuji od roku 2003. Začínal jsem na verzi CS 1.5, potom CS 1.6 a kotvím to u CS:GO.
Cestu do světového e-sportu z ČR prorazilo hodně hráčů, když bychom se ale věnovali konkrétně hře CS:GO, je nutno říci, že jsi možná vůbec nejslavnější český hráč. Všechno má svůj začátek, kam je zasazen ten tvůj?
Je to možné, nijak to nepociťuju nebo spíš neuvědomuju a ani moc nechci. Moje začátky v CS:GO nebyly moc slavné, hrál jsem společně s GuardiaNem v myDGB a 3DMAX, pak jsme se ale rozešli, protože mě ta hra dostatečně neuspokojovala. Vrátil jsem se na začátku roku 2015, kdy jsem si mohl ze své reálné práce vylepšit pc a začal jsem streamovat csgo. Chodilo pravidelně 20 lidi, za dva měsíce to bylo kolem 400, tim stoupla moje sledovanost a moje výkony nabíraly druhý dech. Potom jsem měl možnost se vrátit do nEophyte a tam to začalo, moje forma šla nahoru a ještě výš. Pak přišla nabídka od HR, sám bych nešel, proto jsem chtěl styka semnou a oni na to kývnuli.

[ROZHOVOR] Tomáš "Oskar" Šťastný

Co je v kariéře profesionálního hráče klíčové, aneb kdy nastal ten zlom, kdy sis uvědomil, že nechceš být nejlepší jen mezi kamarády, ale i ve světě?
Na tuhle otázku ti moc dobře neodpovím, ve všem co dělám, chci být jiný než ostatní, chci být ve všem nejlepší, ať dělám cokoliv. Jinak jestli chceš být pro, musíš mít pokoru, respekt, ve hře ti to musí pálit a samozřejmě reflex a musíš trefovat hráče.
Tvoje historie je bohatá. Jenom co se týče CS:GO máš za sebou pěknou řadu týmů. Který z nich ti dal nejvíce nebo pro Tebe byl nejúspěšnější zastávkou?
Řekl bych že nEophyte tým v roce 2008 a 2009, tam jsem si uvědomil pár maličkostí, potom samozřejme HellRaisers, kde jsem nabral neskutečné množství zkušeností.
Co se týče slávy týmu, nejlépe na tom bude bezkonkurenčně HellRaisers. Před začátkem prázdnin, kdy se tým tak tak nedostal na Major, jsi přešel do neaktivity kvůli končící smlouvě a podepsání jiného kontraktu. Ke konci prázdnin máš odhalit svůj budoucí tým, neprozradíš nebo alespoň nenaznačíš našim fanouškům, o jaký tým půjde?
Radši se k tomu nechci vyjadřovat, mám zákaz z obou stran, tak to tak radši necháme. Počkejte si.

[ROZHOVOR] Tomáš "Oskar" Šťastný

Když se řekne Tvoje jméno, hodně lidí si vybaví i slovenského hráče - Ladislav "GuardiaN“ Kovács a naopak. Považuješ ho za konkurenci, nebo jste naopak přátelé?
Já si přátele moc nedělám, na scéně je málo ferových lidi. S guardianem nemám problém mluvit osobně.
Máš nějaký vysněný tým, za který by jsi jednou rád nastoupil? Nebo už sis svůj sen splnil?
Chtěl bych hrát po boku nea a taze, nika, foresta. Tyhle lidi uznávám a mají muj největší respekt. Třeba se ten sen splní.
Jak to mají profesionální hráči s časem, máš přesně stanoveno, jak dlouho se věnovat tréninku, jak dlouho pak být mimo PC a podobně?
Je to na mně pokud nenajedeme na nějakou týmovou přípravu, jako třeba sraz v 16 a hrajeme až do půlnoci.
[ROZHOVOR] Tomáš "Oskar" Šťastný
Řekni nám něco o sobě a hrách. Kdy jsi s nimi začal a jaké hry si kromě CSka rád zahraješ?
S hraním jsem začal hodně dávno, měl jsem PSX prodaný jako prvnímu v Klášterci. Teď mám PS4 a občas na tom zabíjím čas, nejradši mám NHL a NFS. Na PC hraju jen h1z1 a CSGO.
Když máš volno a od počítače si potřebuješ odpočinout, co rád děláš?
Ruzné věci na zahradě, buď makám a dělám co je potřeba, nebo hrajeme ping-pong, badminton, plaveme v bazénu, ležím ve vířivce. V zimě spíš sedím u krbu a něco popíjim nebo hraju hry.
Určitě řadu těch, kteří tě doteď neznali, zaujmeš. Kde Tě fanoušci můžou sledovat, kde všude jsi aktivní?
Můžete mě sledovat na - Instagramu, Facebooku nebo na Twitteru.

 

Tomáši děkujeme za uskutečnění rozhovoru a přejeme mu hodně úspěchů v jeho novém týmu.

Další rozhovor s jinou osobností youtube nebo herní scény vás tady na Grunexu čeká už 6.8.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama