Scénárista Half-Life 2 a Portal opouští Valve
Zajímavosti Článek Scénárista Half-Life 2 a Portal opouští Valve

Scénárista Half-Life 2 a Portal opouští Valve

Jakub Osička

Jakub Osička

18. 2. 2017 16:29

Erik Walpaw se podílel na scénáři legendárních titulů. Ve Valve nyní končí.

Reklama

Erik Wolpaw je v podstatě jednou z klíčových osob, které pracovaly na legendárních titulech Half-Life 2, Left 4 Dead nebo Portal. Ve Valve ale končí.

Scénárista Half-Life 2 a Portal opouští Valve

Kariéra

Do Valve Erik nastoupil už v roce 2004 a velký podíl měl zejména na obou dodatečných epizodách Half-Life 2, Left 4 Dead, obou dílech hry Portal. Ještě předtím působil v Double Fine Productions, konkrétně na populární příběhové plošinovce Psychonauts, což nás přivádí i k jeho aktuálnímu zaměření. Sám sice neučinil prohlášení, ale podle informací z Double Fine se podílí právě na vývoji druhého dílu Psychonauts, na který byly peněžní prostředky velmi úspěšně vybrány prostřednictvím crowd-fundingové kampaně (celkově bylo vybráno více než 3,8 milionu USD).

Důvod odchodu

To je zatím jedna velká neznámá. Spekulace o Erikově odchodu se objevily už v létě, nicméně tehdy šlo pouze o milné domněnky. Tentokrát je podle všeho legitimní a potvrdil to např. Marc Laidlaw svým příspěvkem na Twitteru:

 

@Wolpaw left Valve so I can now insult him freely without damaging the company's reputation. He's a comic genius and a true original.

— Me Not @ GDC (@marc_laidlaw) 17. února 2017

Spekulovalo se také o odchodu dalšího tvůrce z Valve, Jaye Pinktertona. Přímo Wolpaw ale na Twitteru prohlásil, že tomu tak není.

 

Pinkerton's still at Valve! Stop sending him concerned emails!

— Erik Wolpaw (@Wolpaw) 17. února 2017

Důsledek

Nad přímým vlivem Wolpawova odchodu můžeme jen spekulovat. Faktem ale je, že se Valve dlouhodobě distancuje od rozvoje svých příběhových titulů pro jednoho hráče, což může mít samozřejmě za následek snížení potřeby kvalitních scénáristů. Každopádně to není příznivá zpráva pro žádného z fanoušků, kteří věří, že Half Life 3 spatří světlo našeho gamingového světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama