Star Wars: Battlefront II vypadá na jeden z nejhorších startů v tomto roce [Aktualizováno]
Gaming Článek Star Wars: Battlefront II vypadá na jeden z nejhorších startů v tomto roce [Aktualizováno]

Star Wars: Battlefront II vypadá na jeden z nejhorších startů v tomto roce [Aktualizováno]

Filip Němeček

Filip Němeček

14. 11. 2017 19:06

Proti mikrotransakcím se zvedla obří vlna kritiky od hráčů. EA už provedlo první změny.

Reklama

Star Wars: Battlefront II vypadá na jeden z nejhorších startů v tomto roce [Aktualizováno]

O kontroverznosti mikrotransakcí ve Star Wars: Battlefront II už víme nějaký čas. Hra je ale nyní dostupná skrze Origin/EA Access a vyšla pro majitele Deluxe edice, takže se dostalo na povrch, jak vlastně mikrotransakce fungují.

Problémy se zamknutými hrdiny a jejich zlevnění o 75 %

Jeden z hráčů třeba spočítal, že by musel hrát asi 40 hodin, aby si odemkl Darth Vadera – jednoho ze zamčených hrdinů. Za kredity je k odemčení dále Luke, Palpatine, Chewbacca, Leia či hrdinka kampaně Iden Versio.

EA na kritiku na redditu odpovědělo, že cílem je, aby odemykání hrdinů dalo hráčům „pocit hrdosti a úspěchu“. Tento komentář je aktuálně nejzáporněji hodnocený v historii redditu. V době psaní ho záporně hodnotilo zhruba 660 tisíc uživatelů.

Star Wars: Battlefront II vypadá na jeden z nejhorších startů v tomto roce [Aktualizováno]

Vydavatel sice prohlásil, že 40 hodin, které zmiňoval hráč, není pravidlem, ovšem se rozhodli snížit požadované kredity na odemčení hrdinů o celých 75 %. Když budeme vycházet ze zmiňovaných 40 hodin, tak byste nově měli Darth Vadera či Luka Skywalkera odemknout asi za 10 hodin hraní. Ostatní hrdinové stojí méně kreditů.

EA v prohlášení na webu slibuje, že bude celý systém dále sledovat a podle potřeb upravovat.

První recenze jsou venku, ačkoliv průměr na metacritic.com činí necelých 80 bodů ze 100, tak hráči dávají nejmenší možná hodnocení právě kvůli mikrotransakcím. Mikrotransakce se nelíbí ani kritičtějším recenzím, jedna je třeba označuje za „nechutné“.

Oprava: EA nezměnila, jak fungují předobjednávky

Omlouváme se za předchozí mylné tvrzení na základě reportu zahraničního webu. Předobjednávky skrze Origin fungují jinak. Tlačítko pro zrušení přítomné je, pouze ale v případě, že nedošlo ke strhnutí peněz či jste předobjednali "nedávno". V takovém případě skutečně musíte kontaktovat podporu. Origin také nabízí Great Game Guarantee a pokud jste se hrou nespokojeni, tak ji můžete vrátit. Požádat můžete buď do 24 hodin od prvního zapnutí, týdne od koupení (v případě, že jste hru nezapli) a to samé platí pro ty předojednané. Týdenní lhůta běží od data vydání hry. Hra není vidět na refund stránce, pravděpodobně z důvodu, že ještě oficiálně nevyšla.

Změny rušení předobjednávek

Aby toho nebylo málo, tak web TechpowerUp upozornil na změnu toho, jak u EA funguje rušení předobjednávek. Dříve stačilo na webu potvrdit zrušení a peníze zamířily zpět k vám. Nově ale musíte zrušení předobjednávky potvrdit skrze chat s člověkem z EA a aktuálně je velký nával. Hráči tak musí dlouze čekat na spojení a pak vysvětlovat, že chtějí zrušit předobjednávku.

EA takto možná zabrání velkému množství zrušených předobjednávek, reputaci si tím určitě nevylepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama