stepeni-h1z1-a-konec-free-to-play-konceptu
Gaming Článek Štěpení H1Z1 a konec Free-to-Play konceptu

Štěpení H1Z1 a konec Free-to-Play konceptu

Jakub Osička

Jakub Osička

11. 2. 2016 19:50

H1Z1 se rozdělí na dvě samostatné hry.

Reklama

Štěpení H1Z1 a konec Free-to-Play konceptu

Survival hra H1Z1, která je hráčům dostupná v předběžném přístupu, kolem sebe vytváří v poslední době velmi rozporuplnou atmosféru. Z komunity znějí negativní ohlasy, které se týkají především nezvládání problémů s cheatery a příliš jednostranného soustředění vývojářů na mikrotransakce a herní mód Battle Royale na úkor řešení problémů samotné hry a jejího rozšiřování. 

Vývojáři nyní na současnou situaci odpověděli, nicméně zůstává otázkou, zda nově zveřejněné informace nerozpoutají ještě větší vášně. Hra by totiž měla být rozdělena na dva samostatné tituly. Prvním z nich bude H1Z1: Just Survive, který bude stavět na původním konceptu klasického zombie-survivalu s craftingem a budováním útočišť v otevřeném světě.

Druhý titul nese název H1Z1: King of the Hill a reprezentovat ho bude nejen mód Battle Royale, ale také další "bojuj nebo zemři" modifikace. Tato hra by podle vývojářů měla opustit předběžný přístup v létě roku 2016 a dostupná bude pro PC, Xbox One i Playstation 4.

Každý, kdo H1Z1 již vlastní nebo koupí do 16. února 2016, získá automaticky oba tituly. Počínaje 17. únorem bude každý z nich na steamu stát v US regionu 19.99 USD. To nejlepší na konec - zásadní informací je oznámení, že vývojáři neplánují zpřístupnění žádného z nich jako Free-to-play, což bylo u původního H1Z1 očekáváno.

A jak na horké novinky reaguje komunita? Můžete se snadno přesvědčit v recenzích na steamu. Moc pozitiv neočekávejte, nechybí zde ani přirovnání hamižnosti vývojářů k Fine Brothers.

Jak situaci vnímáte vy? Hrajete H1Z1? Připadá vám adekvátní platit téměř čtyřicet dolarů za rozdělený titul v předběžném přístupu? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama