tajemstvi-zimnich-slev-na-steamu-arg-od-valve
Gaming Článek Tajemství zimních slev na steamu - ARG od Valve?

Tajemství zimních slev na steamu - ARG od Valve?

Jakub Osička

Jakub Osička

2. 1. 2016 11:48

Čeho všeho jsou schopni detektivové z redditu?

Reklama

Tajemství zimních slev na steamu - ARG od Valve?

Jen málokterý hráč se alespoň na chvilku nezastavil v průběhu posledních týdnů na stránce obchodu služby steam, kde probíhají zimní slevy. Letos však na první pohled krom detektivního komiksu nepřinesly nic navíc. A nebo ano?

Pamatujete ještě na okolnosti vydání Portalu 2? Valve tehdy vytvořilo velkou ARG (Alternate Reality Game), která spočívala v hledání a dekódování různých vodítek - později dokonce přímo v některých indie hrách (PotatoFoolsDayARG). Uživatelé se směle pustili do díla a kolem celé této události se na internetu rozjel veliký hype. A něco podobného probíhá právě teď.

Po odstartování zimních slev vzniklo na Redditu uskupení Steam Holiday Sale Detectives, kterému se podařilo odhalit mnoho skrytých kódů a vodítek souvisejících s detektivním komiksem, který slevy od začátku doprovází. 

Nejprve se jednalo o dialogové okno ovládané javascriptem na stránkách jednotlivých her ve steam obchodě, které můžete sami zkusit vyvolat prostým vyťukáním "search" na klávesnici a odentrováním. Dále se v hledáčku objevil utržený čárový kód z úvodní strany komiksu, který se nápadně podobal tomu, který je spjatý s Hitmanem 47 a právě zadání tohoto čárového kódu do zmíněného dialogového okna na produktové stránce hry Hitman: Codename 47 vedlo k tajemnému zvukovému souboru. A to zdaleka není všechno!

Detektivové na redditu vytrvale pracují dál a odhalují stále nová vodítka. Cesta vede přes stránky několika titulů na steamu, skryté symboly ve vánočních tapetách steam profilů či samotných trading karetanalýzu spektogramů zvuků. Jejich seznam najdete přímo na redditu, případně ve vytvořeném a stále updatovaném dokumentu spravovaným touto skupinou nadšenců.

Prozatím není jisté, k čemu tato ARG směřuje, objevily se však i vodítka odkazující na legendární Half Life a společně s nimi také zoufalá snaha o udržení naděje, že celá událost může vést k informacím o Half Life 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama