TOP 10 letních slev na Steamu
Gaming Článek TOP 10 letních slev na Steamu

TOP 10 letních slev na Steamu

Filip Němeček

Filip Němeček

25. 6. 2017 13:25

Vybrali jsme pro vás pohlcující hry, které pořídíte za pár korun, a přesto vás nadchnou a zabaví na desítky hodin.

Reklama

Slibované tipy na nákup jsou tady! Společnými silami jsme s Filipem prošli značnou část katalogu nabízených her na Steamu a rozhodli se vytvořit pro vás seznam několika výborných titulů, které sice mohou být starší, nemusí jít o velké hry, ale nabídnou výtečné zpracování, perfektní zážitky a to vše za minimální peněžní obnos.

1. Vanishing of Ethan Carter

Pokud oceníte výborný příběh, neváhejte ani minutu. Ve Vanishing of Ethan Carter se v kůži detektiva Paola Prospera vydáte pátrat po zmizelém chlapci Ethanovi. Nejste ale jen tak obyčejný detektiv - Paolo disponuje nadpřirozenou schopností komunikace s mrtvými a právě to vám umožní pomalu odhalovat sled událostí. Celá zápletka má mysteriózní nádech a graduje směrem k rozuzlení. Na Steamu je hra za směšných 2,84 €.

TOP 10 letních slev na Steamu

2. Life Is Strange

U příběhovek ještě zůstaneme. Netřeba dlouhého představování - o Life Is Strange jsme toho v poslední době napsali hodně, neboť se na srpen chystá nový prequel. Příběh školačky Maxine a její kamarádky Chloe byl pro mě jedním z nejsilnějších zážitků, které jsem si z her odnesl, vůbec. V Life Is Strange budete mít opravdu pocit, že vaše rozhodnutí mají hlubší dopad na vývoj celého příběhu, který je velkolepý. První epizoda je na Steamu zdarma a komplet všech zbývajících stojí jen 4,99 €.

TOP 10 letních slev na Steamu

3. Shadow of Mordor

Pojďme k akčnějším titulům. Milovníci fantasy a především universa Pána prstenů si rozhodně nesmí nechat ujít dobrodružství Shadow of Mordor, ve kterém jako jeden z hraničářů toužíte po pomstě za osud své rodiny. Dozvíte se o původu prstenů moci a vzestupu samotného Saurona. Hra nabídne propracovaný RPG systém, otevřený svět, zajímavé postavy i dobrý příběh. Cena je stanovena jen na 3,99 € (historicky nejnižší).

TOP 10 letních slev na Steamu

4. Brothers: A Tale of Two Sons

Pohádková cesta dvou bratrů od Starbreeze Studios, kteří se díky tomuto titulu dostali až ke spolupráci s Ubisoftem. Minimalistická hra nabídne silný příběh, vlnu emocí, výtečný hudební podklad a krásné 3D grafické zpracování. Příběh opravdu nechceme vyzradit, ale pokud Borthers: A Tale of Two Sons zakoupíte, rozhodně nebudete litovat. Zajistíte si tak opravdu neopakovatelný zážitek. Navíc s 90% slevou stojí pouhé 1,49 €.

TOP 10 letních slev na Steamu

5. SOMA

Pokud se rádi bojíte, můžete dát šanci sci-fi hororu, který se odehrává hluboko pod hladinou Atlantského oceánu. Hru má na svědomí studio, které stojí za tituly Amnesia: The Dark Descent nebo Penumbra. I tyto najdete na Steamu za minimální částky a zmíněná SOMA stojí 8,39 €, což je zatím historicky nejnižší cenovka.

TOP 10 letních slev na Steamu

6. Transistor

Drobná indie hra od vývojářů oblíbeného Bastionu si získala po celém světě obrovské množství příznivců a ohlasy na ni jsou neskutečně pozitivní. Prostředí futuristického města, sci-fi příběh, krásné grafické zpracování a především zajímavý soubojový systém a RPG prvky - to vše opět jen za 2,84 €.

TOP 10 letních slev na Steamu

7. This War Of Mine

Další drobný titul, který si připsal tisíce pozitivních reakcí. Námět hry stojí na trochu jiném pohled na válku - očima obyčejných lidí, kteří se snaží přežít. Budujete si vlastní útočiště, musíte získávat suroviny, vyrábět léky a podnikat nebezpečné výpravy. Nic nezískáte snadno, často se vrátíte s prázdnou nebo budete muset činit těžká rozhodnutí. Ani tady nechybí výborné grafické zpracování včetně animací a hmatatelný atmosféra spojená se zamyšlením. I tato hra se dostala na historicky nejnižší cenu 3,79 €.

TOP 10 letních slev na Steamu

8. Dishonored

Ani Dishonored nemusíme rozsáhle představovat. Akční FPS se steampunkovým nádechem, specifickým bojovým systémem, stealth prvky a kreativním likvidováním nepřátel s klíčovým využitím speciálních schopností, které se u hlavního hrdiny snoubí s precizností rozdávání smrtících ran. Odehrává se v industriálním měste Dunwall a nabídne propracovaný příběh o pomstě a širokou škálu možností, jak se vypořádat s úkoly. Už v minulých slevách spadla cena Dishonored velmi nízko a nyní jej pořídíte dokonce za 2,49 €.

TOP 10 letních slev na Steamu

9. ABZU

Relax, který vás pohltí. Nádherná hra z podvodního světa, která vyniká svou grafickou interpretací a úžasným soundtrackem. Nabídne také kratší příběh, který vás zabaví asi na dvě hodiny. Záleží, co od hry čekáte, ale nenechte se zmást, v ABZU se skrývá víc než jen koukání na hejna ryb pod hladinou. Na svém kontě má také mnohá ocenění a výborné recenze od předních médií. Výjde vás na 5,99 €.

TOP 10 letních slev na Steamu

10. Half-Life, Portal & co.

Najde se ještě někdo Gordonem Freemanem nepolíbený? Half-Life je přece jenom opravdová legenda, ale trochu se bojím, že dnes už přichází doba, kdy současná generace hráčů nevidí ve hrách od Valve tu neskutečnou nádheru a strhující příběh, který nás uhranul. To je potřeba změnit a právě teď je k tomu nejlepší příležitost. Jistě - původní díl už dnes asi tolik netáhne, ale máte možnost si jej projít inovovaně v reinkarnaci Black Mesa. Důležité ale je, že Half-Life 2 zakoupíte pod 1 €, obě rozšiřující epizody ještě za méně a nesmím zapomenout ani na výborný Portal, jehož první krátký díl stojí také 0,99 € a to nejlepší nakonec - Portal 2 můžete mít za 1,99 €. A když už se bavíme o hrách od Valve, oba díly Left 4 Dead mají také nastavenou cenovku na 1,99 €. Nechtě se vtáhnout do dob, kdy Valve ještě vyvíjelo úžasné hry a monetizace nestála jen na Steamu a prodávání skinů. Nakupovat můžete zde.

TOP 10 letních slev na Steamu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama