unik-dat-udaje-z-vice-nez-1-5-milionu-esea-uctu
Esport CS:GO Článek Únik dat - údaje z více než 1,5 milionu ESEA účtů

Únik dat - údaje z více než 1,5 milionu ESEA účtů

Jakub Osička

Jakub Osička

10. 1. 2017 16:16

Organizace úzce spojena s profesionální scénou CS:GO potvrdila únik informací.

Reklama

Známá organizace Esport Entertainment Association (ESEA), která je úzce spjata s profesionální scénou a pořádáním turnajů ve hře Counter-Strike: Global Offensive, potvrdila, že ke konci roku 2016 došlo k obrovskému úniku dat z její databáze.

Už 30. prosince informovala o možném napadení a nyní potvrzuje, že se hackeři dostali celkově k 1 503 707 záznamů z webových stránek. 

 

Tyto záznamy obsahují osobní informace jako jména, bydliště, časy přihlášení, e-mailové adresy, data narození, telefonní čísla a další. Rovněž se v databázi nacházely i hashové záznamy hesel a odpovědí na otázky pro obnovení hesla.

Hacker požadoval za mlčenlivost a nezveřejnění údajů výkupné ve výši 100 000 USD. ESEA však tuto částku odmítla zaplatit. Odvolává se na skutečnost, že ani uspokojení požadavku hackera by nedávalo jednoznačnou záruku zachování údajů v utajení. 

 

Únik dat - údaje z více než 1,5 milionu ESEA účtů

Jako hlavní krok k nápravě tedy vnímá nahlášení události příslušným institucím pro vyšetření, zvýšení úrovně bezpečnostních opatření v již identifikovaném problému, který únik umožnil, a informování svých klientů.

Pokud jste sami služby webu ESEA využívali, doporučujeme situaci nepodceňovat a udělat řádnou revizi svého zabezpečení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama