velke-zmeny-formatu-eu-lcs
Esport League of Legends Článek Velké změny formátu EU LCS.

Velké změny formátu EU LCS.

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

4. 1. 2017 18:18

EU LCS se bude hrát i o víkendu, přejde na formát bo3.

Reklama

Velké změny formátu EU LCS.

Riot Games jako pořadatel ligy přešel v polovině sezóny 2016 od Bo1 k upravenému formátu Bo2, kdy každý tým hral s každým minimálně dvakrát v průběhu základní části. Letos je pro nás nachystaná další změna. Jako poslední ze čtyř hlavních regionů ustupujeme od Bo1, potažmo Bo2 a bude se hrát Bo3. Přichystaný systém je do značné míry podobný čínské LPL. Deset týmů bude rozděleno do dvou skupin, v rámci své skupiny budou hrát týmy 2x každý s každým + odehrají jedno utkání s každým týmem z druhé skupiny.

Základní část bude mít 10 týdnů jako doposud, nicméně bude rozdělena na tři segmenty. V týdnu 1-3 budou týmy hrát ve své skupině každý s každým. Následující segment, odehrávající se v 4-7 týdnu dojde na poměření sil napříč skupinami. V závěru, tedy v 8-10 týdnu se opět bude hrát uvnitř skupin.

Rozlosování týmů do skupiny proběhne ještě v lednu. G2 Esports a H2K budou mít díky nejvyššímu počtu bodů z minulé sezóny pozice A1 a B1. Zmíněné týmy teda započnou rozdělování do skupin, vybraný tým poputuje do opačné skupiny (teoreticky: G2 z pozice A1 bude vybírat tým do skupiny B na pozici B2, následuje volba z pozice B1 na pozici A2 a tak dále)

Velké změny formátu EU LCS.

 

Playoff si udrží totožný systém jako v předešlém ročníku. Šest néjvýše postavených týmů postoupí do vyřazovací části. První týmy skupiny jdou automaticky do semifinále, zbylá čtveřice bude hrát čtvrtfinále, jejich soupeř bude vždy z druhé skupiny. V případě, že skrze čtvrtfinále projdou týmy ze stejné skupiny, tedy druhý a třetí tým, bude druhý tým hrát s prvním své skupiny. 

Velké změny formátu EU LCS.

Kvalifikace/vyřazení, do nebo z LCS taktéž projde změnou, původně do turnaje šli tři poslední týmy LCS, letos to pro zvýšení stability potká jen dva nejslabší. Na druhou stranu z CS postoupí týmy dva. Výše postavený LCS tým si na úvod vybere svého oponenta z CS, po té nasleduje Bo5. Tým, který vyhraje dva zápasy, postoupí do LCS, kdo je prohraje, sestoupí do CS. 

Velké změny formátu EU LCS.

Vysílání zápasů se odkloní od dvou souběžně běžících streamů, diváci tedy nebudou muset volit mezi dvěma zápasy. Přenos započne ve čtvrtek, tak jak jsme si již zvykli a skončí v sobotu. Každý den budou na programu dva zápasy Bo3 + druhý, sedmý a desátý týden Riot Games přidá hrací den v neděli.

Velké změny formátu EU LCS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama