Vývojáři PUBG se omlouvají za problémy, které postihly jejich servery
Gaming PUBG Článek Vývojáři PUBG se omlouvají za problémy, které postihly jejich servery

Vývojáři PUBG se omlouvají za problémy, které postihly jejich servery

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

5. 10. 2017 15:10

Krátké vyjádření vývojářů k současným problémům se servery

Reklama

Hru Playerunknown's Battlegrounds v poslední době provází velké problémy se servery, které způsobují to, že se hráčům nedaří připojit do hry nebo se vůbec nedostanou do menu. V jednu chvíli to vypadalo, že problémy byly vyřešeny a hra pojede bez problémů, ale brzy vyšlo najevo, že naše závěry byly až nadměrně optimistické. Problémy tedy zatím přetrvávají, ale vývojářský tým PUBG říká, že dělají vše pro to, aby problémy vyřešili.

Vývojáři PUBG se omlouvají za problémy, které postihly jejich servery

"Nejprve bychom se chtěli všem upřímně omluvit za nedávné problémy se servery, které vedly k vašemu dlouhému čekání a dalším nepříjemnostem," uvedl jeden z vývojářů. "Náš vývojářský tým nepřetržitě pracoval, aby se vypořádal s rostoucím počtem hráčů a vypořádal se se všemi nastávajícími problémy. I přes naše každodenní úsilí se v době špičky objevily nečekané problémy, které jsme nedokázali vyřešit tak rychle, jak bychom chtěli."

Hlavní probléme spočívá v tom, že vývojáři očekávali během předběžného přístupu ke hře asi jeden milion hráčů online, ale toto číslo bylo již dávno překonáno. Je známo, že PUBG Corp pracuje na vybudování nové a robustnější architektury serverů, ale čísla online hráčů rostla tak rychle (z jednoho milionu před necelým měsícem, na 1,5 milionu v minulém týdnu a nový vrchol téměř 1,7 milionu před dvěma dny), že to nemůže udržet krok.

Rychlý nárůst hráčů také způsobil problémy se servery v Asii. Společnost PUBG Corp uvedla, že služba cloud, kterou používá nebyla na tuto zátěž připravena, a proto se pokusili přenést část serverů na jinou službu cloud, bez předchozího testování. "Není dosud přesně známo, co za problémy stojí, ale některé servery byly přetížené, což vedlo k jejich pádu. Náš tým tuto záležitost prošetřuje, abychom byli v budoucnu schopni těmto problémům předejít."

"Celý vývojářský tým dělá vše, co je v jeho silách, aby se ujistil, že všichni PUBG hráči mohou hrát bez problémů a kdykoliv chtějí. Ještě jednou bychom se upřímně omluvili všem hráčům, které tyto problémy postihli. Chtěli bychom vás ubezpečit, že jsme zdvojnásobili úsilí o zlepšení kvality služeb. Na druhé straně jsme neustále pracovali na optimalizaci a snažili se o postupné zlepšování." uvedli vývojáři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama