vyzkouseli-jsme-alfa-verzi-for-honor
Gaming Článek Vyzkoušeli jsme alfa verzi For Honor

Vyzkoušeli jsme alfa verzi For Honor

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 10. 2016 11:28

Šermovat se vyplatí s gamepadem, s myší to je celkem utrpení.

Reklama

Ubisoft připravuje další originální hru. For Honor je hlavně o boji s meči a dalšími zbraněmi nablízko a už od oznámení slibuje propracované a originální souboje. V minulých dnech jsem mohl zkusit uzavřenou alfa verzi. Její rané stádium mi hra připomněla vždy při spouštění, když chtěla při spouštění disk v mechanice. Kromě občasných problémů s připojením se ale hrálo celkem dobře.

Souboje jsou opravdu dost jiné, než jsem zatím zažil u ostatních her. Klasické mačkání tlačítek s cílem protivníka umlátit, než se stihne vzpamatovat, zde moc nefunguje. Musíte blokovat a to rovnou tři strany, ze kterých může protivník udeřit. Stejně tak si lze vybrat, z jakého směru praštíte do něj. Kotouly či rozrážení obrany pak hrají spíše druhé či třetí housle. Souboje zkrátka probíhají tak, že se snažíte úspěšně bránit a ve vhodný okamžik udeřit.

Vyzkoušeli jsme alfa verzi For Honor

Abych se přiznal, tak mě snad celou první hodinu hraní souboje dost frustrovaly. Prostě mě dokázal zlikvidovat i počítačem řízený rytíř. Hlavně z důvodu, že se mi špatně blokovalo myší. Musíte ji totiž správně posouvat do stran a tím tak volit, jakou stranu budete blokovat. Pak mě napadlo, že zkusím gamepad. For Honor se najednou začal hrát úplně jinak a blokování mi dávalo smysl a celkem se i dařilo. Snadno se ale stane, že jednou útok nevyblokujete, nepřítel udělá trojité kombo a je konec. Upřímně si po zapojení gamepadu nedovedu představit, že bych hrál na myši a klávesnici. Hra zkrátka působí, že byla kována na míru gamepadům.

Hra zkrátka působí, že byla kována na míru gamepadům

Hrát můžete klasický 1v1 duel, Brawl kde se bojuje 2v2 či Dominion, které mě bavilo nejvíce. Zde se ve 4v4 obsazují kontrolní body a na bojišti se pohybují ještě počítačem řízení bojovníci. Ti se mlátí mezi sebou a můžete je likvidovat, abyste posunuli jejich střet blíže nepřátelské základně. Tito základní bojovníci působí jako papírové figurky, jedním silným úderem jich zlikvidujete klidně několik a není problém se během sekund prosekat celou jejich řadou.

Vyzkoušeli jsme alfa verzi For Honor

Podle dostupných informací to vypadá, že více než 8 hráčů se na bojišti nepotká. Hře by možná slušely mnohem masivnější bitvy, na druhou stranu všechny souboje probíhají formou duelu (musíte si označit jednoho protivníka pro efektivní blokování a údery), jakmile se na vás sesypou dva, tak vás prostě utlučou. Hra na mě také působila, že tvůrci pořádně promakali souboje a na zbytek nějak nezbyl čas. O kampani se zatím moc neví a zřejmě není ani moc důležitá.

Více než 8 hráčů na bojišti nebude

Souboje jsou rozhodně propracované, snadno se ale mohou změnit v obyčejnou frustraci. Na nějaké větší hodnocení je pořád času dost, opravdu ale doufám, že si toho tvůrci připraví do hry víc než jen důraz na souboje.

For Honor má vyjít 14. února pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Klíč do alfy nám poskytl distributor Playman. Děkujeme!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama