xbox-na-e3-budou-nove-konzole-chystane-hry-si-zahrajete-take-na-windows-10
Gaming Článek Xbox na E3: Budou nové konzole, chystané hry si zahrajete také na Windows 10

Xbox na E3: Budou nové konzole, chystané hry si zahrajete také na Windows 10

Filip Němeček

Filip Němeček

14. 6. 2016 08:26

Quantum Break nebyla zdaleka jediná hra, která vyšla pro Xbox One a také PC.

Reklama

Microsoft svoji E3 show otevřel hardwarově. Představil novou revizi konzole Xbox One S. Přijde v bílé barvě, bude o 40 % menší než původní verze a zdroj se vešel dovnitř. Kromě toho je nový model připraven na přehrávání 4K videa a má podporu HDR. Gamepad nově zvládne Bluetooth a zadní strana má novou úpravu pro lepší úchop.

Na konci roku 2017 přijde výkonnější model označovaný jako Project Scorpio. Konzole má přinést minimálně 6 TFLOPS výkonu (současný Xbox One má 1,4 TFLOPS). Počítá se s plnou podporou 4K hraní a také virtuální reality. Více detailů zatím známo není.

Další velká novinka se týká všech velkých her. Dříve Xbox One exkluzivity nově vyjdou také pro Windows 10, jako třeba Quantum Break. Na PC si tak zahrajete Gears of War 4, Forza Horizon 3, ambiciózní novinku ReCore či bojovku Scalebound. Navíc hru půjde koupit jednou a budete moci hrát na obou platformách, uložené pozice bude synchronizovat Xbox Live.

Co se týče oznámení samotných her, tak šlo prakticky hlavně o ukázky nových záběrů a moc informací zveřejněno nebylo. Pokud ale máte Xbox One, můžete si stáhnout otevřenou betu Halo Wars 2, která běží do 20. června.

Oznámena byla zombie hra State of Decay 2. Dvojka bude propracovanější a nabídne online multiplayer v režimu spolupráce.

Microsoft bude také vyrábět barevné gamepady na zakázku. Celkově půjde vytvořit 8 milionů kombinací. 

Minecraft se dočká hromady novinek. Cílem je mimo jiné sjednotit hráče na všech platformách, aby mohli hrát spolu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama