Spirit se dostali do play-off, ruský tým se dere na vrchol
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Spirit se dostali do play-off, ruský tým se dere na vrchol

Spirit se dostali do play-off, ruský tým se dere na vrchol

Pavla Doušová

Pavla Doušová

23. 3. 2024 19:24

Spirit, převážně ruské mužstvo, se v poslední době ukazují jako velmi schopný tým. Na tom má podíl i mladičký, sedmnáctiletý Danil "donk" Kryshkovets, který se zatím ukázal jako hvězda, která je schopna se postavit i největším oponentům.

Reklama

Na Majoru je momentálně každá hra rozhodující, ale Spirit už se nemají čeho bát, protože z Elimination Stage se dostali rychle a bezpečně. Jejich éra úspěchu se nejvíce rozjela v posledních pár měsících, kdy se jim podařilo vyhrát BLAST Premier Spring Showdown 2024 a první velký ESL event roku, IEM Katowice. Těmito dvěma výhrami se dostali na číslo 2 v žebříčku hltv.org.

V jejich sestavě je od konce minulého roku i bývalý člen Cloud9, Dmitry “sh1ro” Sokolov, kterého v Cloud9 vyměnili za Kirilla “BoombI4” Mikhailova. Největší hvězdou momentálních Spirit je ale mladý Danil “donk” Kryshkovets, který má neuvěřitelné statistiky a jeho výkony jsou konstantně na velmi vysoké úrovni. 

Na PGL CS2 Major Copenhagen 2024 se v kvalifikacích dostali rovnou do Elimination Stage, kde se následně stali jedním z prvních týmů postupujícími do play-off, společně s MOUZ a Eternal Fire. Další účastníci čtvrtfinále jsou zatím neznámi.

Ve čtvrtek Spirit začali výhrou 13-7 proti Cloud9, dále pokračovali proti Imperial, kde si rychle získali jasné vítězství 13-2. V pátek se posunuli na BO3 zápas, kde se jim postavili Natus Vincere. Ani ti ale nestačili na talent donka, Spirit i tento zápas s přehledem vyhráli 2-1.

Elimination Stage pro Spirit byla krátká a úderná, co je čeká v play-off prozatím ale není jisté. Čeká je další titul roku 2024, nebo se najde někdo lepší?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama