4. hrací den základní části zimního splitu LEC: První výhra pro Carzzyho, Jackies znovu MVP
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek 4. hrací den základní části zimního splitu LEC: První výhra pro Carzzyho, Jackies znovu MVP

4. hrací den základní části zimního splitu LEC: První výhra pro Carzzyho, Jackies znovu MVP

Michal Glückselig

Michal Glückselig

21. 1. 2024 11:20

Ve 4. hracím dni základní části zimního splitu LEC se dařilo Carzzymu i Jackiesovi. Humanoid naopak v barvách Fnatic strádal.

Reklama

Team Vitality 1:0 Rogue

4. hrací den zimního splitu LEC odstartoval zápas mezi Rogue a Vitality, které reprezentuje český marksman Matyáš “Carzzy” Orság. Tomu se první týden příliš nedařilo a ze třech zápasů ani z jednoho neodešel vítězně. Právě proti Rogue se ale Vitality podařilo katastrofu v podobě čtyřech proher v řadě odvrátit a poměrně sebejistým výkonem si dojít pro první vítězný bod. Rogue totiž po zpackané akci na spodní lince spíše jen vyčkávali na chyby soupeře, nakonec se však chyby dopustili oni sami, když se celý jejich tým nechal na přelomu 28. minuty odchytit na prostřední lince.

Team Heretics 1:0 SK Gaming

Ve druhém zápase narazili do té doby neporažení SK Gaming na tým Heretics, skládající se z čtveřice bývalých hráčů G2 Esports, které doplňuje dvojnásobný vítěz LEC, support Norman “Kaiser” Kaiser. Sestava veteránů, která na začátku splitu klopýtla s MAD Lions Koi, se ve zbylých dvou zápasech prezentovala klidnou a kontrolovanou hrou, která je dovedla k jasným vítězstvím a nejinak tomu bylo i v případě tohoto utkání. Dlouho vyrovnanou hru dokázali pomalými krůčky naklánět na svoji stranu, což jim vzhledem k volbě šampionů určených do pozdních fází hry více než vyhovovalo. SK Gaming tak postupně ztratili veškerou šanci nacházet odpovědi na akce svých soupeřů a po třiceti minutách tak museli čelit své první prohře.

G2 Esports 1:0 MAD Lions KOI

Třetí utkání, které mělo platit za to nejjednoznačnější z celého dne, se nakonec favorité z G2 Esports zapotili proti nováčkům z MAD Lions KOI. Těm se podařilo evropskou jedničku zaskočit a ujmout se kontroly raných fází zápasů. G2 Esports tak byli nuceni zužitkovat své zkušenosti a do zápasu se postupně vracet skrze lepší pohyb po mapě. To se jim nakonec sice podařilo, jejich herní forma však rozhodně neodpovídá tomu, jaká jsou od této sestavy nastavena očekávání. 

Team BDS 1:0 Fnatic

Ve čtvrtém duelu vstoupil do boje další z českých zástupců, Marek “Humanoid” Brázda, který společně s Fnatic vyzval tým BDS. Zápas, do kterého Fnatic vstupovali z pozice favorita, pro ně ale nakonec nedopadl. Topař Óscar "Oscarinin" Muñoz Jiménez totiž doplatil na Adamova “Adam” Maananeho proslaveného Olafa. Ten se pro Fnatic po zisku dvou killů stal neřešitelným problémem. Labros “Labrov” Papoutsakis navíc v klíčové potyčce našel hook na Humanoida a tím hru definitivně naklonil na stranu svého týmu. Podobně jako u G2 Esports tak i u Fnatic jejich forma prozatím neodpovídá nastaveným očekáváním.

Karmine Corp 0:1 GiantX

Poslední zápas nás znovu vzal na spodek tabulky, kde se proti sobě postavila věhlasná francouzská organizace Karmine Corp a GiantX, jejichž barvy reprezentují Adam “Jackies” Jeřábek a Patrik “Patrik” Jírů. Karmine Corp, kteří si minulý týden nevedli špatně proti favorizovaným týmům, zde platili za lehkého favorita, na svého soupeře ale nakonec nestačili. Jak Patrik v roli Seraphine, tak i Jackies na své Akali předvedli v zápase takřka bezchybný výkon. Právě Jackies, pro kterého šlo o teprve jeho čtvrtou hru v LEC, si pak z utkání dokonce odnesl titul MVP.  

Postavení týmů v tabulce

1.G2 Esports3-1
1.SK Gaming3-1
1.Team BDS3-1
1.Team Heretics3-1
5.Fnatic (Humanoid)2-2
5.GIANTX (Jackies, Patrik)2-2
5.MAD Lions KOI2-2
8.Rogue1-3
8.Vitality (Carzzy)1-3
10.Karmine Corp0-4
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama