5. hrací den zimního splitu LEC: G2 vítězí v zápasu týdne, další neúspěch Karmine Corp
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
Esport League of Legends Článek 5. hrací den zimního splitu LEC: G2 vítězí v zápasu týdne, další neúspěch Karmine Corp

5. hrací den zimního splitu LEC: G2 vítězí v zápasu týdne, další neúspěch Karmine Corp

Michal Glückselig

Michal Glückselig

22. 1. 2024 11:02

V 5. hracím dni zimního splitu LEC se G2 konečně podařilo vrátit zpět do formy a jasně ovládnout zápas týdne. Dařilo se i českým zástupcům, jednomu z nich i na úkor stále strádajících Karmine Corp.

Reklama

MAD Lions KOI 0-1 Team BDS

5. hrací den otevřel duel mezi týmem BDS a MAD Lions KOI. BDS, kteří zde platili za lehkého favorita, se již od samého začátku ujali kontroly zápasu, a to především díky skvělému výkonu Labrose “Labrov” Papoutsakise na jeho Blitzcrankovi. Výhoda na spodní lince se navíc s postupem času jen a jen prohlubovala a španělský celek se tak v průběhu celého zápasu takřka nedostal ke slovu. 

Rogue 0-1 Fnatic

Ve druhém zápase se do boje vydal první z českých zástupců Marek “Humanoid” Brázda za tým Fnatic. Jeho soupeř, tým Rogue, se zpočátku ukázal býti úctyhodným protivníkem, který zvládal odpovídat na všechny akce Fnatic a vracet údery. S příchodem střední fáze zápasu ale Rogue přestávali pohyby Fnatic stíhat a ti se tak skrze několik odchytů a zisky soupeřících věží posunuli do vedení. Rogue se vývoj zápasu pokusili zvrátit nepozorovaným ziskem Barona, goldový rozdíl jim ale nedovolil vyhrát následnou potyčku, čímž pro ně tento duel definitivně skončil.

G2 Esports 1-0 Team Heretics

G2 Esports proti týmu Heretics se stal zápasem tohoto týdne. Postavilo se v něm proti sobě všech pět hráčů, jenž byli součástí legendární sestavy G2 Esports v roce 2019. Na papíře slibné utkání ale velice brzy nabralo rychlý spád. Současná sestava G2 Esports si totiž odmítala připustit, že by je jejich bývalí hráči měli porazit a ve svém herním projevu zařadili dosud nevídaný rychlostní stupeň. V rané fázi hry se jali dominance na každé ze třech linek, aby následně získanou výhodu využili v první z potyček a nedali svému soupeři žádnou šanci. Tým Heretics se tak dočkali další prohry, která svým průběhem připomínala tu z prvního dne, proti MAD Lions KOI.

GIANTX 0-1 SK Gaming

Čtvrtý duel byl pro českého fanouška poněkud náročný na sledování. GIANTX, kteří v něm nastoupili proti SK Gaming, totiž předvedli takřka bezchybnou ranou fázi hry a jak Adam “Jackies” Jeřábek, tak i Patrik “Patrik” Jírů se dostali napřed. Skvěle rozehraná partie se ale GIANTX nepodařila udržet, když se během potyček začali dopouštět kritických chyb. Zejména Jackiesovi tento zápas opravdu nesedl a na svém legendárním Yonem byl pro svůj tým spíše přítěží. SK Gaming si tak navzdory zpackané rané fázi hry došli pro vcelku jednoduché vítězství.

Karmine Corp 0-1 Team Vitality

Celý den uzavřelo utkání mezi Karmine Corp a týmem Vitality, který reprezentuje poslední z českých zástupců Matyáš “Carzzy” Orság. Ani jednomu z týmů se doposud příliš nedařilo a bod, který si z tohoto duelu mohli odnést, tak byl obzvláště cenný. Důležitost zápasu se projevila na výkonech obou týmů. Výhoda se přelívala ze strany na stranu a hráči se pod tíhou stresu dopouštěli mnohdy až nevídaných chyb. Po dlouhém přetahování, ve kterém si hráči nedali nic zadarmo, se nakonec podařilo zvítězit právě Carzzymu. Karmine Corp si tak připsali již pátou prohru v řadě a jejich šance na postup do playoffs začíná být mizivá.

Pořadí týmů v tabulce k pátému hracímu dni zimního splitu LEC

1.G2 Esports4-1
1.SK Gaming4-1
1.Team BDS4-1
4.Fnatic3-2
4.Team Heretics3-2
6.GIANTX2-3
6.MAD Lions KOI2-3
6.Team Vitality2-3
9.Rogue1-4
10.Karmine Corp0-5
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama