LEC: BDS na vrcholu tabulky, Carzzy poráží G2 Esports
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
Esport League of Legends Článek LEC: BDS na vrcholu tabulky, Carzzy poráží G2 Esports

LEC: BDS na vrcholu tabulky, Carzzy poráží G2 Esports

Michal Glückselig

Michal Glückselig

23. 1. 2024 15:00

Šestý hrací den zimního splitu LEC s sebou přinesl povětšinou jednoznačné partie, výsledky některých z nich ovšem mnohé překvapily.

Reklama

SK Gaming 0-1 Team BDS

První z duelů proti sobě postavil dva týmy, které se navzdory předpokladům před začátkem splitu pohybují na nejvyšších příčkách v tabulce. SK Gaming do zápasu vkročili o něco úspěšněji a skrze skvělou akci na midu, kde se Yasinovi “Nisqy” Dinçerovi podařilo obehrát soupeřící gank, se ujali jasného vedení. Pak se ale ke slovu znovu dostal Blitzcrank Labrose “Labrov” Papoutsakise, který nejprve zastavil navazující akci SK Gaming a následnými odchyty dostal svůj tým zpět do hry. BDS pak celý zápas rozhodli potyčkou na midu na 25. minutě, kdy se jim povedlo zabít hned tři hráče SK Gaming a ukořistit pro sebe Barona, se kterým zápas ukončili.

Fnatic 1-0 GIANTX

V následujícím zápase na nás čekalo další české derby, tentokrát mezi Markem “Humanoid” Brázdou na straně Fnatic a Adamem “Jackies” Jeřábkem, společně s Patrikem “Patrik” Jírů na straně GIANTX. Fnatic byli před začátkem tohoto utkání jasnými favority a tyto předpoklady se jim podařilo naplnit. Od začátku do konce se nepustili otěží zápasu a zejména Humanoid, který se jako první hráč z hlavních čtyřech regionů ujal nového šampiona Hweie na midu, ukázal, že patří ke špičce LEC. 

MAD Lions KOI 1-0 Rogue

MAD Lions KOI vs Rogue, souboj dvou týmů, které kdysi okupovaly přední příčky tabulky, se nyní odehrával spíše na jejím spodku. MDK se po hvězdném startu v prvním týdnu přestalo dařit a Rogue, těm se naopak dařit vůbec nezačalo, přestože jako do té doby jediní zvládli porazit G2 Esports, jasnou evropskou jedničku. Již od začátku zápasu měli lehce navrch MDK, kteří se na své konto připsali dvě zabití a také jednoho draka. Na desáté minutě poté přišla potyčka v horní části jungle, kde MDK získali další porcu killů a posunuli se do větší výhody. Tu následně zužitkovali k pomalému a kontrolovanému ukončení zápasu.

Team Vitality 1-0 G2 Esports

Čtvrtý duel měl být z celého dne jeden z těch nejjednoznačnějších. Tato očekávání se nakonec potvrdila, role favoritů se však obrátily. Namísto G2 Esports, to byli právě Vitality, společně s Matyášem “Carzzy” Orságem, kteří svému soupeři nedali vůbec žádnou šanci a od začátku do konce drželi zápas ve své kontrole. Velkou měrou k tomuto cennému vítězství dopomohl Zdravets “Hylissang" Galabov, kterému se v předchozích zápasech příliš nedařilo. Senna, která se od jeho tradičních engage supportů liší svou klidnější hratelností, mu však tentokrát více než sedla. 

Team Heretics 1-0 Karmine Corp

Poslední a papírově nejjednoznačnější utkání dne, doručilo přesně to, co jsme od něj čekali. Heretics svému francouzskému soupeři nedali vůbec žádnou šanci a jasným tempem si dokráčeli pro svůj bod do tabulky. Pro Karmine Corp tak šlo o šestou prohru v řadě a pro postup do playoffs nyní musí vyhrát všechny zbývající zápasy, což je úkol, který bude pro takto nefunkční tým takřka nemožný. 

Pořadí týmů v tabulce vzhledem k druhému hracímu týdnu LEC

1.Team BDS5-1
2.Fnatic4-2
2.G2 Esports4-2
2.SK Gaming4-2
2.Team Heretics4-2
6.MAD Lions KOI3-3
6.Team Vitality3-3
8.GIANTX2-4
9.Rogue1-5
10.Karmine Corp0-6
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama