Activision čelí žalobě od profesionálních hráčů Call of Duty
i Zdroj: Activision
Gaming Článek Activision čelí žalobě od profesionálních hráčů Call of Duty

Activision čelí žalobě od profesionálních hráčů Call of Duty

Matouš Sychra

Matouš Sychra

17. 2. 2024 10:00

Podle některých předních hráčů Call of Duty League, drží Activision neoprávněný monopol na pořádání esportových turnajů.

Reklama

Někteří účastníci Call of Duty League se soudní cestou ohradili proti společnosti Activision Blizzard, za držení monopolu na pořádání turnajů. Jmenovitě jde o Hectora „H3CZ“ Rodrigueze a Setha „Scump“ Abnera. Ti podali žalobu u federálního soudu v Los Angeles, ve které tvrdí, že před rokem 2019 se pořádání esportových turnajů ve hře Call od Duty účastnilo vedle Activisionu hned několik jiných společností. V roce 2019 se ovšem Activison rozhodl podniknout dle jejich slov, cílené kroky k ovládnutí esportové scény a to bez spolupráce a vědomí účastnících se týmů a hráčů.

Tvrdí, že tento krok vedl k cílenému zabránění konkurenčním pořadatelům vstoupit do tohoto ekosystému a donutit stávající účastníky přistoupit na „vyděračské finanční podmínky,“ které například nedovolují týmům účastnícím se Call of Duty League soutěžit v jiných turnajích a vydělávat peníze hraním jejich hry mimo strukturu ligy. Rodriguez také uvádí jeden příklad, kdy byl donucen uzavřít partnerství s investory, kteří požadovali 92% podíl v jeho společnosti, aby se mohl ligy nadále účastnit. 

Společnost Activision na celou situaci vrhla světlo i z jejich strany, kdy tvrdí, že Rodriguez a Abner po nich požadovali desítky milionů dolarů, aby se vyhnuli soudnímu sporu. Nicméně Activison se zastrašit nenechal a na jejich podmínky nepřistoupil. Uvidíme tedy, kam nás tento soudní spor zavede a kdo na konci stane jako vítěz.

Pokud si chcete originální žalobu přečíst, naleznete ji zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama