Activision propustí několik stovek zaměstanců
Zajímavosti Článek Activision propustí několik stovek zaměstanců

Activision propustí několik stovek zaměstanců

Radek Raudenský

Radek Raudenský

11. 2. 2019 16:13

Důsledky propadu na akciovém trhu se začínají ukazovat

Reklama

Jak jsme již zmínili v článku o propadu akcií, v současnosti probíhá velká krize na akciovém trhu týkající se herních studií. A začínají se ukazovat první důsledky.

Activision totiž dopadl ze všech větších studií nejhůře. I přes velký úspěch nového Call of Duty se naopak moc nevedlo rozšíření do Destiny 2, Forsaken. Reakcí na to se od Activisionu odtrhlo studio Bungie, které bude na vývoji Destiny pokračovat samo. Tak se Activision ocitl nejen bez příjmů z Destiny, ale navíc má na krku několik týmu, které sloužily pro Destiny v PR, marketingu nebo support týmu. Několik vyvolených se sice podařilo přesunout jinam, naprostá většina zaměstnanců je ale nyní bez práce. Ve spojení s krizí na akciovém trhu a propadu hodnoty firmy o celou polovinu se Activision rozhodl pro celkovou restrukturizaci firmy a učinil několik škrtů.

Activision propustí několik stovek zaměstanců

Omezení esportu a propouštění

První dopady krize se projevili již v prosinci, kdy Blizzard utnul podporu esportu v Heroes of the Storm. Dále se v posledních několika týdnech objevily zprávy přímo od zaměstnanců, kteří potvrzují velké vyhazovy. V tuto chvíli by se měly týkat zejména lidí, kteří nejsou přímo spojení s vývojem her. Propouštění se tedy týká zejména marketingu, PR nebo obsluhy sociálních sítí. Stále se sice bavíme o herním gigantovi, který zaměstnává přes deset tisíc lidí, tyto kroky ale rozhodně nejsou konečně. Vedení několika poboček doporučilo svým zaměstnancům začít více šetřit a připravit se na další kroky Activisionu.

Oficiální stanovisko se nejspíše dozvíme 12. února, kdy bude Activision vydávat výroční zprávu. Jasné ale je, že Activision-Blizzard a jeho zaměstnance čeká těžký rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama