activision-se-chlubi-cisly-nektera-vyrazi-dech
Gaming Článek Activision se chlubí čísly, některá vyrazí dech

Activision se chlubí čísly, některá vyrazí dech

Filip Němeček

Filip Němeček

4. 11. 2015 20:58

WoW padá, ale málo. Black Ops 2 je neskutečně populární. Dále také Destiny, HearthStone...

Reklama

Herní gigant se v rámci tradičních čtvrtletních výsledků pochlubil také o čísla jednotlivých her. World of Warcraft dále ztrácí předplatitele, pokles byl ale pouze z 5,6 milionu na 5,5. Také je to poslední číslo, které o WoW známe. V budoucnu už se počet předplatitelů zveřejňovat nebude.

Activision se chlubí čísly, některá vyrazí dech

Call of Duty naopak stále roste. Oproti minulému roku byl růst příjmů ze značky „dvojciferný“. Přesnější bohužel Activision nebyl. Podílely se na tom hlavně Black Ops, Black Ops 2 a Advanced Warfare. Nejpřekvapivější je patrně údaj o aktivních hráčích Black Ops 2. Měsíčně hru zapne více než 12 milionů hráčů. To je na starý titul v sérii velmi vysoké číslo. Popularitu dokazuje třeba také hlasování Microsoftu pro zpětnou kompatibilitu Xbox 360 her s Xbox One. Black Ops 2 zde má suverénně nejvíce hlasů.

Black Ops 2 hraje 12 milionů (!) hráčů

Špatně na tom není ani Destiny, nová hra od tvůrců Halo ze studia Bungie. Aktuálně se chlubí více než 25 miliony registrovaných hráčů. Oproti minulému roku vyrostlo HearthStone. Podle „klíčových měřítek zájmu“ to bylo o 77 %.

 

Hráče zajímá také Overwatch. Do bety se přihlásilo více než 7 milionů hráčů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama