alibaba-a-turnaj-bez-league-of-legends
Esport Článek Alibaba a turnaj bez League of Legends.

Alibaba a turnaj bez League of Legends.

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

1. 4. 2016 13:18

Čínská společnost Alibaba Group investuje do WESG 5,5 milionu dolarů . League of Legends bude chybět.

Reklama

Alibaba a turnaj bez League of Legends.

Obří série turnajů World Electronic Sports Games (WESG) pořádaný specializovanou divizí Ali Electronics Sports (Ali Esport), spadající pod čínskou obchodní společnost Alibaba Group přináší prize-pool 5,5 milionu dolarů. Turnaje budou otevřené pro aktuálně nejrychlejí rostoucí esport titul Counter Strike: Global Offensive, dále pro Dota 2, StarCraft 2 a Hearthstone. Konkrétní rozdělení peněz si můžete přečíst zde. Mohlo by se zdát až podivné, že při ambicích úspěšně pořádat globální turnaj s tak velkou finanční dotací není mezi podporované hry zařazeno League of Legends. 

 

Nejprve si musíme uvědomit, kdo tento turnaj pořádá, společnost Alibaba Group (provzující portály AliExpress, Taobao nebo Tmall) založil Jack Ma v roce 1999, od té doby se internetová společnost rozrostla do největší e-commerce firmy v Číně. To platilo pouze do roku 2015, kdy se na první příčku dostala o rok starší společnost Tencent. Zaměřující se na online reklamu, hry, instant messaging atd. Obě společnosti jsou sobě navzájem obrovskou konkurencí a tento boj se promítá do všech odvětví, kde působí.

Alibaba a turnaj bez League of Legends.

 

Dostáváme se tak k samotnému důvodu nezahrnutí League of Legends do turnaje. Studio Riot Games uzavřelo po vydání LoL partnerství se zmiňovanou společností Tencent o podpoře hry při vstupu na čínský trh. V roce 2011 se Tencent stává většinovým majitelem Riot Games. Hlavní příčinou stojící za ignorací LoL ze strany Ali Esport je čínský majitel Riot Games a z toho plynoucí konkurenční boj na pozadí. Alibaba vyčlenila asi 15 milionů dolarů na investice do esportu. Lze předpokládat, že s takhle velkým rozpočtem uvidíme ještě další turnaje pořádaná divizí Ali Esport, kde se s největší pravděpodobností League of Legends neobjeví.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama