Alpha Protocol si již nezakoupíte na Steamu
Gaming Článek Alpha Protocol si již nezakoupíte na Steamu

Alpha Protocol si již nezakoupíte na Steamu

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

21. 6. 2019 14:07

Pro majitele hry se ale nic nemění.

Reklama

Špionážní RPG Alpha Protocol od Obsidian Entertainment již není k dostání na platformě Steam. "Na žádost vydavatele, Alpha Protocol již nadále není dostupný k prodeji přes Steam", stojí ve zprávě na stránce produktu. Stejně tak není k dostání ani přes Humble Store.

Vydavatelem Alpha Protocol je společnost Sega, která jej vypustila do světa v květnu 2010 na PC, PlayStation 3 a Xbox 360. Hra se setkala se spoustou kladných recenzí, jak lze vidět i na Steamu, ale především se na tento titul vzpomíná jako na kultovní klasiku. Vývojářům z Obsidian Entertainment se výtečně podařilo skloubit akční prvky s RPG a stealth, které zasadili do podařeného špionážního příběhu, čímž vznikla naprosto unikátní hra své doby.

Fanoušci nejdříve spekulovali na fórech a sociálních sítích, že se chystá remaster hry. Nakonec se ale ukázalo, že vydavatel hry Sega ji musel stáhnout z prodeje, protože už nadále nevlastní práva k publikování. Důvodem této změny je pouhá časová expirace. Naštěstí pro ty, co již Alpha Protocol vlastní se nic nemění. Hru si i nadále mohou stáhnout a zahrát.

Nicméně není zcela jisté, proč se vydavatelská práva neprodloužila pro společnost Sega. Spekuluje se, že je Sega prodala Microsoftu, jelikož tento počítačový gigant získal v listopadu 2018 do svého holdingu Obsidian Entertainment. Jako další možnost je, že právě vyvojáři z Obsidian Entertainment nějakým způsobem získali vydavatelská práva zpátky. Bohužel se k tomuto mluvčí společnosti Sega nijak nevyjádřil, a tak se musí na bližší detaily ještě počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama