Americký supertým končí a nepodívá se na Worlds
Esport League of Legends Článek Americký supertým končí a nepodívá se na Worlds

Americký supertým končí a nepodívá se na Worlds

Jakub Kavka

Jakub Kavka

23. 7. 2023 09:34

Americký supertým a favorit LCS se postaral o pád biblických rozměrů.

Reklama

V pátek 21. července nastala v americké LCS událost, která bude patřit k jednomu z největších pádů v historii League of Legends. FlyQuest - organizace, která před sezónou šla do boje s velkými ambicemi a hvězdami, nedokázala setřást krizi, kterou tým zmítá od konce jarního splitu.

Tým s korejskými hvězdami jako Vicla nebo Prince, obohacen o veterány jako Impact a Vulcan, měl být na papíře obrovským favoritem, což potvrzoval většinu základní části, kde dominoval a ukazoval zbytku americké ligy, jak se má hrát aktuální League of Legends. Jenže poté přišel souboj s Cloud9 o první místo a od té doby se tým začal výsledkově potápět.

FlyQuest sice uhájili druhé místo a tím i lepší nasazení do playoff. Fanoušci a experti doufali, že delší pauza a čas na přípravu týmu pomůže vrátit se zpátky do formy. Jejich soupeřem se pak stalo pozdější překvapení jara, tým Golden Guardians. Série, která na papíře měla jasného favorita skončila šokujícím výsledkem 3-0 pro Guardians. Týmu se tak rozpadl sen o MSI.

Dlouhá pauza mezi splity měla být medicínou, se kterou se nově vytvořený americký supertým uzdraví. Letní split však byl ještě horší. I papírově nejslabší týmy najednou byly v lepší pozici než utrápený favorit. Tým se sice nadechl ve druhém týdnu a projevil známky zmrtvýchvstání. Bohužel ani tento náznak nestačil, ani na tu nejslabší konkurenci v lize.

FlyQuest tak před nedávným hracím týdnem byli až na předposledním devátém místě a v kontextu toho, jak funguje letní split LCS, se tým vystavil doslova humorné a paradoxní situaci. Letní playoff americké LCS je zároveň regionální kvalifikací. Playoff se rozšíří z šesti týmů na osm a dává tak větší šanci i slabším týmům překvapit.

Fanoušci se tak mohli těšit na velké drama. FlyQuest měli ještě před týdnem teoretickou šanci na postup, zhruba 15 procent. Na osmé 100 Thieves ztráceli tým dvě výhry. Konkurent neměl zrovna ideální split a FlyQuest tak vycítili šanci se ještě jednou nadechnout. Tým porazil jak nevýrazně hrající TSM, tak také přímé konkurenty o postup, Immortals. 100 Thieves ale nakonec do kolen nepadli a po výhře na NRG odsoudili FlyQuest k vyřazení.

Vzhledem k vzájemným zápasům s 100 Theives a Dignitas odsunul FlyQuest tento výsledek na deváté místo a tým se tak šokujícím způsobem stal dalším z řady supertýmů, které selhaly v nejdůležitější chvíli. Fatálního krachu si zákonitě nemohli nevšimnout fanoušci, experti a další zainterestovaní v League of Legends. Jedním společným jmenovatelem byl fatální krach a největší překvapení v historii LCS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama