Ani předloňským šampionům se nepodařilo dostat do arény, jdou Astralis.
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Ani předloňským šampionům se nepodařilo dostat do arény, jdou Astralis.

Ani předloňským šampionům se nepodařilo dostat do arény, jdou Astralis.

Michael Douša

Michael Douša

2. 8. 2023 20:21

Napínavý souboj NaVi a Astralis měl několik nečekaných zvratů, vítězně odchází Astralis.

Reklama

Posledním zápasem před Play-off v Lanxess aréně byl souboj o postup mezi Astralis a Natus Vincere, šampiony z roku 2021. Zápas i začal i skončil velmi napínavě, oba týmy bojovaly všemi silami, šlo o postup do Play-off zřejmě posledního IEM Cologne v CS:GO.

Mapa Astralis se hrála jako první, ti si vybrali Ancient, nejlepší mapu obou týmů za poslední půlrok. Astralis na ní mají přes 82 % výher, NaVi přes 66 %. Ze začátku mapě dominovali NaVi, v prvním poločasu si vybudovali tříbodový náskok, který krásně v druhém poločasu dorovnali. Vítěz byl rozhodnut až po trojitém přesčasu, konečné skóre bylo ve prospěch Astralis - 25:23.

Obě následující mapy byly o mnoho svižnější, druhou byl Nuke pod výběrem NaVi, jedna z nejhorších map pro Astralis s 46 % výher, NaVi na tom na ní nejsou o mnoho lépe s přesně 50 % výher za posledních 6 měsíců. V průběhu první části bylo skóre nejisté a velmi vyrovnané, v druhé polovině se ale Astralis dostali pouze ke dvěma bodům, NaVi vyrovnávají skóre na mapy na 1-1. I přes to, že mapu prohráli, nejvíce zabití na mapě měl Benjamin "blameF" Bremer, měl jich 20.

Poslední mapa měla spousty fanoušků na kraji židle, očekávající, jak to celé dopadne. Overpass se stal poslední mapou a procentuální výhodu ve výhrách zde měli Astralis. To se ukazovalo hlavně v první půlce mapy, kdy NaVi vyhráli pouhá čtyři kola, museli to tak dohánět v druhé polovině. Jejich snahy se bohužel nepodařily, mapu uzavřeli Astralis se skórem 16-12 a vyhráli tak postup do Play-off.

Tato hra bohužel ukončila cestu Natus Vincere v nové sestavě na IEM Cologne, Astralis to ale poskytlo šanci na výrhu dalšího IEM šampionátu. Na čí zápas se v Play-off těšíte nejvíce?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama