Apeks v Kodani bohužel končí, nestačili na brazilské Legacy
Esport CS 2 Článek Apeks v Kodani bohužel končí, nestačili na brazilské Legacy

Apeks v Kodani bohužel končí, nestačili na brazilské Legacy

Pavla Doušová

Pavla Doušová

19. 3. 2024 18:01

PGL Major Copenhagen 2024 a konkrétně jeho Opening Stage byla pro Apeks jako na houpačce. Nezačali nejlépe, poté se zhoupli zpět, odtud to šlo bohužel ale pouze dolů. Třetí den Majoru pro ně byl i posledním, brazilský tým na tom byl tentokrát lépe.

Reklama

Apeks, stejně jako většina týmů, si na Major dělali velké naděje. Jejich ale byly realistické i díky neuvěřitelným výkonům, které předvedli na posledním CS:GO Blast Majoru v Paříži na jaře loňského roku. Tam se dostali do čtvrtfinále, podlehli až Vitality, kteří se následně stali posledními CS:GO Major Šampiony. 

Bohužel na tomto Majoru v nové hře se Apeks zas tak zářně nedařilo, s pouze jednou výhrou a třemi prohrami v úterý vypadli. Jejich osudným utkáním bylo ono proti Legacy, číslu 30 v hltv.org žebříčku.

Začalo se hrát na výběru Apeks, jimž byl Ancient, jedna z nejlepším map vybírajícího týmu. Jejich poslední hra na této mapě statistikám ale moc nepomohla. V první polovině získali Apeks pouhé tři body, pro které bojovali zuby nehty. Ani v druhé půlce to nebylo o moc lepší, v té si získali body 4. Jejich vlastní výběr skončil 13-7 pro Legacy a Apeks čekal kus práce, pokud se na Majoru hodlali udržet.

Šlo se dál, brazilské mužstvo si vybralo Inferno, kde první poločas vypadal relativně nadějně na to, aby se pokračovalo i do třetí mapy. Tyto naděje byly smeteny pod stůl až v druhé části, kdy Legacy vyhráli všech 8 kol potřebných k vlastní výhře v jednom kuse. Apeks na teroristické straně absolutně nedostali šanci.

Apeks, včetně Martina “STYKO” Styka se do další části Majoru bohužel nepodívají, další Kodaňské dění mohou nadále sledovat pouze z tribun nebo online. Naopak Legacy mají momentálně skóre 2-2 a tak je pravděpodobně již zítra čeká poslední šance na to, dostat se dál, stejně jako spoustu dalších. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama