arctic-gaming-bez-lol-sekce-proc
Esport League of Legends Článek Arctic Gaming bez LoL sekce! Proč?

Arctic Gaming bez LoL sekce! Proč?

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

3. 1. 2016 00:45

Rozhovor s manažerem Arctic Gaming.

Reklama

Na základě prohlášení Artic Gaming o rozpuštění jejich League of Legends týmu jsme si popovídali s Ondřejem Kindlem, manažerem a spolumajitelem organizace o tom, co způsobilo rozpad a jak budou postupovat dál.

Arctic Gaming bez LoL sekce! Proč?

Prvně bych se rád zeptal, co se s týmem stalo, neshodli se hráči mezi sebou nebo jste se s týmem rozloučili vy?
Tak v poslední době jsme hostovali 2 týmy. V jednom byl kapitánem Michal "Micak" Vašina, který z nedostatku času opustil tým a ostatní se rozhodli, že nebudou pokračovat. V druhém týmu byl kapitán Petr "Fox" Heinzke a ti se nebyli schopni sejít na tréninky, sami tedy usoudili, že to nemá budoucnost a ukončili spolupráci s námi.
Jak dlouho jste spolupracovali s druhým zmiňovaným týmem?
S Foxem? No to bude 1-2 měsíce určitě, možná i déle. Slibovali jsme si od nich mnohé, ale většina bylo jen tlachání, bohužel.
Existují nějaké prostředky, jak lze z vaší pozice takové chování ovlivnit nebo mu rovnou předcházet?
Předcházet výchově mládeže nelze. Bohužel nejsme jejich rodiče a nemáme takovou moc, takovou moc má snad jen široká komunita. Vezmu-li například Hearthstone nebo třeba Starcraft komunitu, tak jejich přístup k herní scéně je odlišný od té League of Legends. Předcházet? Možná mne napadá jen stabilní zázemí s určitými bonusy, bohužel jelikož nejsme úplný progamingový tým, stále máme mouchy, nejsme schopni zasponzorovat své hráče a věřím, že toto by mohl být jeden z kamene úrazů.
Co se náboru nového LoL týmu týče, budete hledat hráče pro jednotlivé pozice nebo najdete jednoho, kterému svěříte sestavení nového týmu?
Momentálně máme dvě myšlenky. Buď zkusíme sehnat člověka, který si chce postavit tým a věnovat se mu, nejlépe trenér, který by si tím i vyzkoušel svoje dovednosti a znalosti. A nebo bychom uvítali již složený celek, aspoň 4 z 5 hráčů.
Máte nějaká kritéria, co by měl v ideálním případě hráč splňovat?
V ideálním případě bychom si představovali tým, který má spolu nahraný alespoň měsíc a jsou v soloQ (west) v Dia2+ abychom si zajistili určité zkušenosti. Ne všechno je jen o divizi a tedy pokud u hráčů uvidíme obrovský potenciál, dá se pracovat i s nižšími divizemi nicméně pod Dia 5 (west) případně Dia 3 (east) bychom neradi hledali.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama