Arma 3 obdrží nové DLC z období druhé světové války
Gaming Článek Arma 3 obdrží nové DLC z období druhé světové války

Arma 3 obdrží nové DLC z období druhé světové války

Adam Němec

Adam Němec

10. 7. 2023 18:09

V novém DLC nás čekají boje v Normandii.

Reklama

Už tomu jsou čtyři roky od doby, kdy Bohemia Interactive vydala první Creator DLC pro Armu 3. Jedná se o DLC vytvořená třetí stranou, které české studio následně vydává, což vývojářům umožňuje soustředit se na větší projekty, aniž by museli zastavit přísun kvalitního obsahu do jejich největší hry.

Tato DLC vyšla již čtyři. První z nich, Global Mobilization - Cold War Germany nás, jak název napovídá, zavedlo do Německa za dob Studené války a i přes smíšené recenze dodnes dostává updaty. V DLC S.O.G. Prairie Fire jsme zavítali do džunglí Vietnamu, Laosu a Kambodži v jednom z nejlepších vyobrazení Války ve Vietnamu, které kdy vyšlo. To bylo bohužel následováno nepříliš povedeným CSLA Iron Curtain, jehož Steam recenze se dodnes pohybují okolo zoufalých 34%. Poslední v řadě bylo menší DLC Western Sahara, kde jsme se za žoldácké jednotky vydali do států Západní Sahary. Nyní nás v rámci nového DLC čeká dosud největší skok do minulosti.

Výlet na severozápad Francie

Nové DLC ponese jméno Spearhead 1944 a jak jeho název napovídá, vrátíme se do roku 1944, konkrétně do okolí městečka Saint-Lô v Normandii, které je poseté lesy, loukami a německými zákopy. Hlavní příběhová část DLC by se měla odehrávat během Operace Cobra, během které Spojenecké jednotky prorazily pevnou německou obranu právě v okolí Saint-Lô. Zároveň nás čeká menší scénář za francouzské partyzány, který si budeme moci projít jak sami, tak v kooperaci a také několik přídavků do oficiálních multiplayerových režimů.

Pokud vás příběhový obsah příliš neláká a raději hrajete s přáteli tak nezoufejte. DLC přinese dost hraček pro všechny, kteří rádi tráví čas v editoru. Celkem nás čeká 5 nových frakcí. Ty budou mít dohromady přes 40 kusů obrněné a statické techniky, přes 50 ručních zbraní včetně granátů a více než 200 uniforem. Oficiální obrázky na blogu lákají na M18 Hellcat, Tiger I, P-47 Thunderbolt a další. V rukou vojáků také můžeme spatřit M1 Garand, MG42 a k vidění je i partyzán vybaven dvouhlavňovou brokovnici, kterou si z nějakého důvodu zvolil pro přepadení ozbrojeného konvoje sestávajícího z Opelů Blitz a SdKfz.

Arma 3 obdrží nové DLC z období druhé světové války

DLC by mělo vyjít ještě tento rok s cenovkou 17,99 euro. Přesné datum vydání je zatím neznámé. DLC si můžete již nyní přidat do wishlistu na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama