azubu-se-pousti-do-boje-s-twitch-tv
Esport Článek Azubu se pouští do boje s Twitch.tv!

Azubu se pouští do boje s Twitch.tv!

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

21. 2. 2016 15:59

Azubu, streamovací stránka zaměřená na esport získala v investicích 55 miliónů eur na rozšíření aktivit v Evropě.

Reklama

Azubu, streamovací stránka zaměřená na esport, získala v investicích 55 miliónů eur na rozšíření aktivit v Evropě. Peníze pochází od Sapinda Group, která do Azubu již v roce 2014 investovala 34,5 miliónu dolarů. Druhá část finančních prostředků pochází od Sallfort Privatbank of Switzerland. 

Stránka je považována za jednoho z hlavních konkurentů streamovací služby Twitch.

Nejsilnějším trhem je pro Azubu domácí Jižní Korea následovaná Severní Amerikou. Spolpupráce s organizacemi jako je Korejská eSport Asociace (KeSPA), paiN Gaming nebo SKT T1 zvýšila sledovanost o 1200 % v posledních 12 měsících. Stránka měla v červnu 9 miliónů návštěvníků.

Twitch byl dlouhou dobu velmi silný v Evropě a jeho rivalové v podobě DignIt, Hitbox nebo Youtube jen stěží získávají větší podíl diváků, který by se alespoň vzdáleně přiblížil hodnotám, které vykazuje Twitch.

 

Podle vyjádření provozního ředitele Jason Katz rozšiřují své aktivity do několika nových regionů po celém světě.

Poslední kolo financování podpoří náš globální růst a expanzi v roce 2016.

Chystají se najímat esport manažery v Velké Británii pro získávání nových partnerství a zkoumání příležitostí pro vstup na konkrétní trh. Další klíčový krok je pro Azubu zisk vysílacích práv na největší esport Brazislkou ligu, UoL BoaCompra’s XLG League, na dobu tří let. Zároveň získává některé populární hráče v League of Legends, kteří jak Azubu doufá, přivedou vlnu nových diváků. Partnerství s hráči/týmy je pro ně stěžejní, ale ne vždy navázaná partnerství dokáží udržet. V květnu tohoto roku v jeden jediný den odešli po roce trvajícím partnerství Fnatic, Roccat a po šesti měsících Enemy Esports ke konkurenci. K nikomu jinému než k Twitch.tv.

Azubu v červnu spustilo třetí verzi jejich stránek, kde dochází k odklonu z původního záměru streamovat pouze profesionální hráče a přenosy. Dnes tak může na Azubu streamovat kdokoliv.

Zda to bude stačit na dohnání nejsilnějšího hráče na trhu, Twitch, se teprve uvidí. Podle měsíčních reportů, které na rozdíl od Azubu Twitch zveřejňuje, má více jak 100 miliónů návštěvníků měsíčně.

www.AZUBU.tv

{control inquiry 16}
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama