Blizzard čelí podezření z ovlivňování hodnocení Diabla IV na Steamu
i Zdroj: Blizzard Entertainment
Gaming Diablo IV Článek Blizzard čelí podezření z ovlivňování hodnocení Diabla IV na Steamu

Blizzard čelí podezření z ovlivňování hodnocení Diabla IV na Steamu

Josef Ventrča

Josef Ventrča

25. 11. 2023 12:30

Objevilo se podezření, že Blizzard nechal vytvořit Steam účty, které měly vylepšit hodnocení Diabla IV. Na podezřelé recenze upozornil jeden z uživatelů.

Reklama

Diablo IV aktuálně nemá na platformě Steam zrovna vysoké hodnocení od uživatelů. Zatímco od svého vydání se celková známka pohybuje okolo 66 procent, tak za posledních třicet dní se vyvíjí pozitivněji a tvoří 72 procent. Jenže nyní se objevilo závažné podezření, že tyto výsledky jsou zmanipulované, možná dokonce samotnou společností Activision Blizzard.

Recenze Diablo IV - nekonečná řež

Recenze Diablo IV - nekonečná řež

7. 8. 2023 14:00

Usedám k obrazovce a s obrovským očekáváním pouštím Diablo IV. Při tom se mi v hlavně honí myšlenky typu: „Bude mě to…

Hráč Diabla IV a zároveň uživatel sociální sítě Reddit s přezdívkou Nodlimax si všiml, že v posledních dnech hra získala kladné recenze od několika podivných Steam účtů, které měly odehraný nereálný čas za poslední dva týdny, například 1600 hodin, a zároveň všechny do textu napsaly slovo „–blizzard“. 

Dále se zjistilo, že účty získaly klíče darem. Taky se snaží tvářit jako legitimní uživatelé tím, že získávají odznaky v rámci ankety Steam Awards a v knihovně mají i další hry, ty jsou však pouze typu free to play. I proto se lidé na Redditu a zahraniční média domnívají, že tyto účty vznikly s úkolem pro budoucí ovlivňování hodnocení her.

Pořízené snímky podezřelých recenzí naleznete po rozkliknutí příspěvku níže.

Je ale samozřejmě složité zjistit, kdo za vznikem všech zvláštních účtů skutečně stojí, a proto nelze s jistotou tvrdit, že je vytvořil samotný Activision Blizzard. Ovšem okolnosti jsou značně podezřelé, a není divu, že někteří lidé se domnívají, že by se mohlo jednat o nekalou hru vydavatele. Jiní si myslí, že by se mohlo jednat o třetí stranu bez návaznosti na americkou společnost, která tak učinila ze svých vlastních zájmů.

Zda na situaci bude Activision Blizzard nějak reagovat, není jisté. V podstatě ani nemusí, jelikož kromě komentářů je s recenzemi nic nespojuje. Hráči ale chtějí znát odpovědi, takže je možné, že se v budoucnu objeví ještě další zjištění.

ANKETA: Myslíte si, že Blizzard manipuloval s hodnocením Diabla IV?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama