Blizzard vydal oficiální vyjádření, sníží Blitzchungovi trest
Zajímavosti Článek Blizzard vydal oficiální vyjádření, sníží Blitzchungovi trest

Blizzard vydal oficiální vyjádření, sníží Blitzchungovi trest

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 10. 2019 15:51

Hráč dostane prize money a "pouze" půlroční zákaz hraní.

Reklama

Do situace okolo Blizzardu konečně vstupuje i samotná společnost. Ředitel Blizzard Entertainment J. Allen Brack vydal prohlášení týkající se události okolo banu hráče Blitzchunga, který kromě ročního zákazu hraní turnajů nedostal ani žádné prize money.

Náš esportový program je exprese našich vizí a hodnot. Esport zde je pro to, aby vytvořil možnosti pro hráče po celém světě, z různých kultur a různých pozadí. Všichni se spojí dohromady aby spolu soupeřili a sdíleli vášeň pro hraní. Pro nás je extrémně důležité chránit tyto zásady a účel, ke kterému slouží: spojit svět dohromady díky zábavě, oslavě našich hráčů a stavění diverzní a inkluzivní komunity.

Díky tomu, že Blizzard slaví v Číně velký úspěch a ve společnosti má 5% podíl také čínská obří společnost Tencent, bylo gesto Blizzardu považováno jako snaha vyvarovat se problémům ze strany Číny.

Specifické vyjádření Blitzchunga nehrálo roli v našem rozhodování. Abych byl naprosto upřímný: naše vztahy s Čínou neměly na naše rozhodnutí žádný vliv. Máme pravidla, která říkají, abychom se soustředili na hru a na turnaj. Kdyby vyjádření bylo mířeno proti opačné straně, udělali bychom to samé.

I tak si ale Blizzard nasypal popel na hlavu a Blitzchungovi snížili trest. Blitzchung prý dostane prize money, které vyhrál, a zákaz hraní turnajů se sníží z jednoho roku na 6 měsíců.

Když se ohlédneme zpět, naše reakce nebyla adekvátní a reagovali jsme příliš rychle. Nějaká reakce za to, že se konverzace dostala mimo účel turnaje a jeho narušení zde stále budou. Jdeme dále, budeme pokračovat v aplikování našich turnajových pravidel abychom zajistili, že naše oficiální vysílání zůstanou zaměřená na hru a ne na politické projevy. Jeden z našich cílů je to, aby se každý hráč bez ohledu na politický názor, náboženství, rasu, pohlaví či jiné okolnosti cítil bezpečně.

Co se týče komentátorů, ti jsou suspendováni na 6 měsíců kvůli tomu, že „jejich cílem je udržet soustředění na turnaj“, což se jim nepovedlo. Jsme zvědaví, co bude následovat, jelikož 1. listopadu se koná BlizzCon a podle Kotaku se plánuje několik protestů, které toto vyjádření nijak neuspokojilo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama