Bobby Kotick chce údajně investovat do klubu West Ham United
i Zdroj: Activision Blizzard
Zajímavosti Článek Bobby Kotick chce údajně investovat do klubu West Ham United

Bobby Kotick chce údajně investovat do klubu West Ham United

Monika Kočicová

Monika Kočicová

13. 12. 2023 11:30

Dosavadní šéf společnosti Activision Blizzard Bobby Kotick údajně uvažuje o podílu ve fotbalovém klubu z anglické Premier League.

Reklama

Bobby Kotick zůstává do konce roku 2023 ve vedení společnosti Activision Blizzard, která se nově stala součástí portfolia technologického giganta Microsoftu. Co kontroverzní osobnost herního průmyslu plánuje v následujících letech není definitivně známé. Nyní se ale objevila informace, že Kotick uvažuje o investování do fotbalu.

Konkrétně chce získat malý podíl v anglickém fotbalovém klubu West Ham United. Podle podcastera a zpravodaje West Hamu Seana Whetstona má Kotick zájem o 10procentní podíl. „Tuto informaci mi poskytl důvěryhodný zdroj,“ řekl Whetstone v podcastu. Prozatímní šéf Activisionu to údajně plánuje v rámci své postherní kariéry.

Ať už se skutečně rozhodne vložit peníze do fotbalového klubu z Premier League, či nikoliv, tak faktem je, že jako hlavní akcionář může na transakci Microsoftu za Activision Blizzard vydělat stovky milionů dolarů. Má také nárok na odstupné, pokud bude jeho smlouva ukončena nebo pokud odejde za různých okolností do jednoho roku od změny kontroly ve společnosti. 

Pro lidi, co nesledují anglický fotbal ještě uvedeme, že West Ham United patří mezi jedny z nejslavnějších týmů na světě, a to nejen skrz svou historii či výsledky, ale i například filmový snímek Hooligans. V Česku pak patří mezi sledované celky, jelikož v základní jedenáctce nastupují čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama