Boti se ve hře Quake 3 učí mód Capture the Flag
Zajímavosti Článek Boti se ve hře Quake 3 učí mód Capture the Flag

Boti se ve hře Quake 3 učí mód Capture the Flag

Tabi

Tabi

6. 7. 2018 13:21

Není tomu tak dávno co umělá inteligence ovládla hru Dota 2.

Reklama

Bylo tomu celkem nedávno, kdy umělá inteligence přemohla několik profesionálních hráčů ve hře Dota 2, teď se počítačem řízení boti rozhodli dokázat svou dominanci ve hře Quake III Arena. 

Tentokrát se rozhodla porazit lidskou rasu umělá inteligence DeepMind od Google a začala se učit herní mód Capture the Flag na upravené verzi Q3: Arena. Oproti UI, která předtím přemohla profesionální hráče ve hře Dota 2, tato neměla žádný přístup k datům ze hry, ale stejně jako člověk, pouze k obrazu. UI pak bojovala na náhodně generovaných mapách proti svým klonům a učila se základní pravidla CtF a strategie. Celý tento proces tréninku jim zabral 450 tisíc her trvající pět minut. 

Celý tento výzkum byl nakonec zakončen turnajem, kdy byli proti sobě postaveny dvojčlenné týmy botů, lidí a smíšených týmů lidí a botů. Tým složený z botů byl se svou 74% pravděpodobností na vítězství nejúspěšnější, průměrní hráči mají 43% pravděpodobnost a trénování hráči 53% pravděpodobnost. Avšak jakmile se zvýšil počet botů v týmu jejich pravděpodobnost na vítězství klesla na 65 %.

Boti se ve hře Quake 3 učí mód Capture the Flag

Tím se potvrdilo, že čím větší počet umělé inteligence v týmu, tím je větší pravděpodobnost na to, že selžou. Zkrátka umělá inteligence ještě neumí spolu vzájemně spolupracovat jako lidé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama