Brazilci mohou vyřadit NAVI i Team Liquid ze světového šampionátu
i Zdroj: Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games
Esport Valorant Článek Brazilci mohou vyřadit NAVI i Team Liquid ze světového šampionátu

Brazilci mohou vyřadit NAVI i Team Liquid ze světového šampionátu

Nicolas Heller

Nicolas Heller

8. 8. 2023 18:45

Úvodní hrací dny světového šampionátu ve Valorantu, jež je považován za vrchol sezony, připravily evropským týmům těžké soupeře.

Reklama

V základní části světového šampionátu je šestnáct týmů rozřazeno do čtyř GSL skupin po čtyřech týmech. Na programu jsou tedy v každé skupině nejprve dva úvodní zápasy, následně se utkají vítězové těchto zápasů o postup do play-off, na čež naváže zápas poražených. Vítěz zápasu poražených si to následně rozdá s poraženým ze zápasu vítězů o druhou postupovou pozici. Ač zní formát komplikovaně, obecně se řídí jednoduchým pravidlem - dvě prohry a jsi vyřazen nebo dvě výhry a postupuješ.

Už úvodní den přinesl duel mezi dvěmi organizacemi reprezentující region EMEA, do kterého spadá i Česká republika. Ta ale v turnaji bohužel žádného zástupce z řad týmů či hráčů aktuálně nemá. Celý turnaj zahájil zápas legendárních Natus Vincere, kterým se podařilo uštědřit první porážku týmu Liquid. V zápase vítězů však narazili na silnou jihokorejskou sestavu DRX a o postup se budou muset poprat až v rozhodujícím zápase s vítězem přestřelky mezi Team Liquid a LOUD.

Valorant Esport Komunita

Valorant Esport Komunita

Chceš se dozvědět vše o esportu ve hře Valorant? Tady najdeš všechny důležité informace včetně výsledků a novinek.

Dalším zástupcem bojujícím za evropský region je turecká sestava FUT Esports. Ta ve své skupině zvládla úvodní výzvu proti jihokorejské T1 a utká se o postup s americkými Evil Geniuses. 

Celý světový šampionát a všechny důležité turnaje ve hře Valorant můžete sledovat v češtině společně s námi na Grunex twitch kanále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama